Noutati
Acasa » Casa si gradina » De ce avem nevoie de pompe electrice submersibile?

De ce avem nevoie de pompe electrice submersibile?

Share Button

Pompele submersibile sunt dispozitive folosite pentru a alimenta anumiti consumatori cu apa, procesul bazandu-se de fapt pe pomparea si transportul apei la suprafata, din puturi si fantani.

Pompele submersibile sunt o categorie aparte a pompelor de apa, deoarece ele au capacitatea de a impinge lichidul pompat, atunci cand sunt imersate in acesta. Gamele de pompe electrice submersibile au in acest fel un randament sporit si ofera un front continuu de lucru, neintrerupt si foarte eficient.

Alegerea unor pompe electrice submersibile are la baza cateva principii foarte bine stabilite, ce deriva din calcule si ani de experienta. Este important sa cunoastem foarte bine caracteristicile terenului in care se va face forarea, dar si elementele ce tin de amplasarea pompei.

Adancimea la care se gaseste apa, presiunea acesteia, dar si inaltimea de refulare sunt date pe care trebuie sa le avem la indemana atunci cand demaram un astfel de proiect.

Daca suntem in cautarea unor pompe electrice submersibile, atunci modelul de pompa 4 skm torrent 150 de la Aquatechnica s-ar putea sa fie exact ceea ce ne dorim. Aceasta pompa este folosita pentru pomparea apei curate, in care nu se gasesc particule abrazive, precum cele de nisip, si poate fi utilizata pentru alimentarea sistemelor casnice, a microintreprinderilor, a sistemelor de irigare, avand ca punct de alimentare fantanile si puturile.

Debitul acestei pompe este de 2,4 metri cubi pe ora, iar inaltimea maxima de pompare este de 100 de metri. In acest caz trebuie sa fim atenti si la considerentele de pompare a apei deoarece specialistii ne atrag atentia asupra faptului ca pentru pomparea apei in plan orizontal, pentru fiecare 100 de metri de traseu, vom avea nevoie de o presiune de 1 bar, iar pentru pomparea apei in plan vertical, aceeasi presiune de 1 bar se va raporta la o distanta de 10 metri.

Presiunea maxima de la punctul 0 a pompei 4 skm torrent 150 este de 10 bari, iar diametrul de refulare este de 1 tol.Alegerea unor pompe electrice submersibile tine foarte mult si de sfaturile tehnice primite de la specialisti. Fiecare distribuitor de pompe submersibile ar trebui sa fie la curent cu noutatile si in consecinta ar trebui sa recomande in mod personalizat anumite tipuri de pompe submersibile, specifice situatiilor in care se regaseste beneficiarul.

Un magazin in care am putut gasi un astfel de serviciu este www.shop-einstal.ro. Acest magazin este situat in Bucuresti, intr-o zona centrala, astfel incat fiecare utilizator sa poata ajunge cu usurinta sa vada cu proprii ochi aceste produse.

Pompele submersibile, dar si alte dispozitive necesare gospodariilor noastre, pot fi de asemenea vizualizate si pe site, acolo unde sunt insotite de date tehnice si de scheme de montaj elaborate de catre specialistii in domeniu.

Avem nevoie de pompe electrice submersibile pentru simplul motiv ca avem nevoie de apa in permanenta. Este una dintre necesitatile pe care viata nu concepe sa nu le aiba. Indiferent ca vorbim despre irigatii sau despre igiena, apa este resursa pe care ne bazam zi de zi, iar importanta ei este vizibila doar in momentul in care aceasta resursa inceteaza sa mai existe.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*