Noutati
Acasa » Alte chestii » Nu-ti repara iPhone-ul la un service neautorizat

Nu-ti repara iPhone-ul la un service neautorizat

Share Button

Daca ecranul iPhone 6-lui tau s-a spart sau butonul Home este deteriorat si nu mai functioneaza, ar trebui sa te gandesti de 2 ori inainte de a-l duce la un service neautorizat. Esti interesat de reparatii iPhone? Intra pe Service-Gsm.ro.

Apelarea la serviciile unei firme de reparatii 3rd party neautorizate, ar putea sa-ti blocheze definitiv telefonul, la urmatorul update major.

Utilizatorii si proprietarii de smartphone-uri de la Apple sunt foarte furiosi din cauza faptului ca device-urile iPhone 6 si iPhone 6s, se blocheaza si nu mai functioneaza deloc, daca update-urile sistemului de operare de pe propriile telefoane, detecteaza ca acestea au suferit reparatii efectuate de firme neautorizate.

Acestia vor primi pe ecran celebra “c, iar telefonul nu va mai functiona. Asta inseamna ca orice poze, fisiere video sau fisiere text ar avea pe telefon, acestea nu mai pot fi accesate si ei nu se mai pot folosi de telefon in nici un fel.

Deoarece aceasta eroare afecteaza doar device-urile care au incorporat un senzor Touch ID (senzorul de amprenta), ea este prezenta doar pe smartphone-urile din gama iPhone 6 si anume iPhone 6 simplu si iPhone 6s.

Orice iPhone produs la o data anterioara, nu are aceasta problema sau cel putin nimeni nu s-a intalnit pana acum cu ea. Cu toate astea, eroarea poate aparea chiar si daca repari altceva decat butonul Home, spre exemplu daca se intreprind reparatii la nivelul display-ului sau al tastaturii, etc.

De asemenea, se pare ca acest bug apare numai in momentul in care se face un update major al sistemului de operare, ceea ce inseamna ca poti ocoli cumva aceasta eroare, daca nu mai lasi smartphone-ul sa-si faca update-urile necesare.

Cu toate astea nu recomandam asa ceva, deoarece vei ramane expus in fata atacurilor informatice (virusilor) sau te poti confrunta cu felurite alte probleme (aplicatii mai noi nu vor mai functiona cu sistemul de operare fara update, etc.).

Ce poti face?

Daca nu iti poti trimite iPhone-ul direct la Apple, atunci trebuie sa te asiguri ca service-ul la care apelezi este unul autorizat si ca foloseste numai piese originale Apple. De asemenea, acest service ar trebui sa ofere si o garantie a manoperei de servisare, in cazul in care apar anumite probleme dupa ce ai ridicat telefonul de la reparat.

Daca aceste conditii sunt intrunite, atunci poti duce fara probleme telefonul la acel service.

Daca nu, nu-ti recomandam sa faci asta. Inainte de a-ti duce telefonul la service, asigura-te ca ai facut backup pentru toate datele importante existente pe telefon si pe cardul de memorie conectat la acesta (daca exista), pentru ca este foarte probabil ca acestea sa se piarda in urma reparatiilor.

Pastreaza la indemana, pentru orice eventualitate si un telefon de backup. Acesta poate fi si un model foarte ieftin, care te va ajuta doar sa suni si sa trimiti mesaje, dar este important sa nu ramai fara telefon pe perioada in care iPhone-ul va fi in service.

Servisarea, in functie de problema existenta, poate dura chiar si o saptamana (chiar mai mult in unele cazuri).

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*