Pun pariu ca atunci cand auziti expresia “marketing de continut”, va ganditi la bloguri, Twitter, Facebook si videoclipuri virale pe YouTube. Dar, de fapt inseamna mai mult decat atat. Vrei sa-ti imbunatatesti strategia SEO? Acceseaza cel mai eficient Smart Seo Pack, pe Smartseopack.com.
De ce?
Deoarece in marketingul de continut este vorba despre povestiri – si oamenii au spus povesti de cand au inceput sa vorbeasca.
Atentia noastra se va indrepta intotdeauna catre cei care spun povesti minunate. Acesta este motivul pentru care, in 2015, blogurile, precum cel a lui Tim Ferriss si filmele, cum ar fi Jurassic World, obtin vizualizari atat de multe – si de ce Kevin Spacey este un vorbitor de marca, la o conferinta de marketing (de exemplu).
Cand Hasbro si Marvel au colaborat pentru a lansa seriile lor de benzi desenate, “G.I. Joe – un adevarat erou american! “, in 1982, strategia lor a fost simpla. Ei voiau sa creeze o poveste bogata, interesanta, care sa atraga mai multe categorii tinta – utilizatori (ce care vizualizau continutul).
In termen de 2 luni de la lansarea primei carti de benzi desenate, aproximativ 20% din audienta tinta, adica baietii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, aveau deja jucari „GI Joe”, iar cartea de benzi desenate avea doar 2 povesti. 7 ani mai tarziu, seria a fost una dintre cele mai puternice titluri ale lui Marvel si 2 din 3 baieti din aceeasi categorie de varsta, detineau deja cel putin o figurina sau jucarie ce reprezenta un erou G.I. Joe.
Cum se foloseste continutul pentru a comercializa un produs?
Multe lucruri s-au schimbat de atunci si ceea ce a functionat in anii ’80 nu va functiona neaparat in ziua astazi. Cu toate acestea, cu noi canale de marketing, cum ar fi mass-media sociala, care apar aproape zilnic, oportunitatea este pe val. Deci, haideti sa aruncam o privire la ceea ce inseamna marketingul de continut acum intr-un scurt ghid, in randurile de mai jos.
Definitie.
Potrivit Content Marketing Institute, marketingul de continut este definit ca:
„O abordare strategica de marketing axata pe crearea si distribuirea de continuturi valoroase, relevante si coerente, pentru a atrage si a pastra un public clar definit – si, in cele din urma, pentru a conduce actiuni profitabile pentru clienti.”
Definitia lor este solida, dupa parerea noastra, dar ar putea fi ceva mai clara.
Aceasta inseamna ca marketingul de continut este o strategie pe termen lung, bazata pe construirea unei relatii puternice cu publicul tinta, oferindu-le continut de inalta calitate care este foarte relevant pentru acestia, in mod consistent.
In cele din urma, atunci cand clientii fac o decizie de cumparare, loialitatea lor se afla deja la dumneavoastra si va vor cumpara produsul, preferandu-l intotdeauna fata de optiunile concurentilor.
Spre deosebire de publicitatea unica, marketingul de continut arata ca aveti grija de clientii dvs. si astazi, mai mult ca niciodata, vor sa se simta speciali, pentru ca lumea este mai puternica si mai zgomotoasa decat oricand, iar atentia este cea mai valoroasa resursa in mediul online. Tineti minte acest lucru, indiferent de ce forma de marketing veti alege pe viitor.