Noutati
Acasa » Alte chestii » Tipuri de camere de supraveghere
Tipuri de camere de supraveghere

Tipuri de camere de supraveghere

Share Button

Supravegherea video reprezinta un domeniu extrem de interesant, care se afla in plina crestere. Daca in urma cu cativa ani, cei care beneficiau de sisteme de supraveghere video erau doar cei care aveau foarte multi bani sau companiile foarte mari, astfel aproape oricine are acces la un sistem de supraveghere cat se poate de performant.

Acest lucru este rezultatul ieftinirii camerelor si a componentelor necesare pentru un sistem , dar si a constientizarii beneficiilor pe care supravegherea video le aduce atat acasa cat si la locul de munca.

Daca esti hotarat sa achizitionezi un sistem de supraveghere insa, trebuie sa cunosti cat mai multe lucruri despre acesta. Pe piata exista o diversitate foarte mare de camere, care pot sa ti se potriveasca sau pot sa nu se potriveasca nevoilor tale.

Care sunt cele mai intalnite camere de supraveghere?

– Camere de supraveghere ascunse . Sunt camerele care au rolul de a filma fara a fi vazute de cei vizati. Instalarea unor camere ascunse este o decizie extrem de buna, in cazul in care vrei sa iti supraveghezi angajatii sau membri familiei, insa este bine sa te interesezi inainte de a face o astfel de achizitie, deoarece s-ar putea sa nu se inteleaga prea bine cu legislatia in vigoare.

– Camere de exterior. Camerele de supraveghere de exterior sunt destinate, evident, mediului exterior. Acestea sunt construite din materiale foarte rezistente, in asa fel incat sa faca cu succes fata temperaturilor extreme, indiferent ca este vorba despre temperaturi ridicate sau foarte scazute. De asemenea, camerele de exterior au, de regula, infrarosu si rezista la orice tip de intemperii.

– Camere de interior. Sunt asemanatoare cu cele de exterior, diferenta fiind faptul ca accentul se pune mai mult pe calitatea imaginii decat pe rezistenta. Vei descoperi o multime de variante de camere de interior, incepand cu camerele de tip dome si terminand cu cele clasice. SI aici, este bine sa te informezi inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste achizitia.

– Camere analog. Sunt camerele de supraveghere folosite intr-un sistem de supraveghere CCTV, adica un sistem cu circuit inchis;

– Camere IP. Sunt camere mai moderne, care furnizeaza informatii pe baza unui IP. Daca beneficiaza de o conexiune la internet, acestea pot transmite fara niciun fel de problema imagini direct pe internet.

Inainte de a achizitiona niste camere de supraveghere, cea mai buna decizie pe care o poti lua este aceea de a consulta un specialist. In felul acesta te vei asigura ca investitia ta este una cat se poate de buna.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*