Noutati
Acasa » Alte chestii » Asigurarea cu energie electrica a firmelor care gestioneaza baze de date

Asigurarea cu energie electrica a firmelor care gestioneaza baze de date

Share Button

O firma care are ca si activitate, printre altele, si gestionarea bazelor de date, are raspunderea asigurarii in mod continuu a accesului abonatilor la aceste informatii, siguranta datelor salvate si din acest punct de vedere, asigurarea unei solutii de backup pentru momentele in care alimentarea cu energie electrica de la retea nu mai este posibila dintr-un motiv sau altul.

Ca si componenta, acest sistem are urmatoarele elemente:

• Bateria UPS care are menirea de a mentine alimentarea sistemului pe perioada de la aparitia avariei sistemului de alimentare cu energie electrica si pana la momentul in care generatorul electric este in functiune in regim normal.

• Sistem de automatizare a pornirii generatorului electric, element care sesizeaza intreruperea alimentarii cu energie electrica si comanda pornirea generatorului electric

Generatorul electric care furnizeaza energie electrica pe baza consumului unui combustibil ce poate sa fie benzina sau motorina

Elementul cheie in acest ansamblu este, fara doar si poate, generatorul electric, care reprezinta si echipamentul cel mai scump, dar in acelasi timp are si capacitatea de a produce sau elimina cheltuieli nejustificate.

In primul rand, generatorul electric trebuie sa asigure nu doar functionarea echipamentelor IT existente in data center, ci trebuie sa sustina totodata si sistemele conexe, echipamentele care asigura mentinerea constanta a parametrilor de mediu ambiant, umiditate, ventilatie, temperatura, care la randul lor permit o functionare eficienta in parametrii a tuturor echipamentelor IT.

Pentru o alegere corecta a generatorului electric trebuie sa luati in calcul in primul rand cantitatea de energie electrica pe care se presupune ca ar trebui sa o genereze acesta, combustibilul consumat pentru a genera aceasta energie precum si nivelul de noxe fonice sau chimice pe care le-ar putea elimina in mediu, echipamentul respectiv.

Din acest punct de vedere, putem sa va prezentam generatoarele produse de firma Genmac, generatoare care au plaje largi de energie pe care o pot produce, de exemplu generatoarele destinate utilizarii industriale, sunt necesare firmelor al caror consum energetic este cuprins in domeniul 26-449 kW, au motorizare diesel, in 4 timpi, sunt insonorizate pentru a reduce la maximum nivelul poluarii fonice si au protectie impotriva umiditatii precum si sistem EMC de protectie destinat sa opreasca interferentele radio.

O versiune de mai mica putere, generatorul Genmac destinat utilizarii in spatii rezidentiale, asigura intre 5,5 si 22,4 kW, are un regim de tranzitie foarte bun , intra rapid in functiune in regim normal de exploatare si are avantajul de a fi de asemenea insonorizat.

Generatoarele pot fi inchiriate pe durate mai mari sau mai mici de timp, mai ales daca nu considerati oportuna achizita lor in acest moment.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*