Noutati
Acasa » Alte chestii » Pasi pentru startul instalarii luminitelor de Craciun
Pasi pentru startul instalarii luminitelor de Craciun

Pasi pentru startul instalarii luminitelor de Craciun

Share Button

Iata cativa pasi de inceput petru montarea de instalatii de Craciun:

Inainte de a incepe sa-ti agati luminitele de Craciun, decide cu ce fel de instalatii vrei sa lucrezi si aduna-le pe toate, impreuna. Aici este momentul sa fii ajutat de cineva, daca doresti acest lucru.

Daca incepi decorarea de la exterior, incepe cu copaceii ornamentali, boschetii, ferestrele si usile de la exteriorul casei, terminand cu acoperisul. Pe masura ce decorezi, indeparteaza-te dupa montarea fiecarei instalatii in parte, pentru o privire in ansamblu si pentru a vedea daca mai trebuie modificat ceva.

Testeaza luminile.

Doar pentru faptul ca instalatiile tale de Craciun sunt proaspat achizitionate, asta nu inseamna ca nu mai este nevoie sa le testezi. Cel mai prost moment in care te astepti sa constati ca instalatia de fapt nu functioneaza, este eventual in varful unei scari, in frigul de afara. Daca te-ai asigurat intai ca toate instalatiile functioneaza, incepe montarea acestora orientandu-le in aceeasi directie.

Ataseaza instalatiile de lumina la obloanele ferestrelor.

Pentru atasarea luminilor la jgheaburi si la obloanele ferestrelor foloseste instalatii generale, tip “all-purpose”. Agata luminitele indreptate in partea de sus sau la exterior, dar asigura-te ca toate sunt indreptate in aceeasi directie. Daca nu ai jgheaburi, le poti atasa in jurul ferestrelor.

Ataseaza instalatiile de lumina copaceilor ornamentali din gradina.

Daca ai braduti sau alt tip de copacei decorativi in gradina, ii poti ornamenta si pe acestia, atasandu-le instalatii de lumina de diferite culori sau alegand o tema de culori anume.

Daca bradutii sunt mai inalti foloseste un prelungitor sau o teava mai lunga prevazuta cu un carlig la capat, pentru a te ajuta de aceasta si pentru a conduce instalatia in vederea montarii, cat mai sus spre varful copacelului respectiv.Acest tip de instrumente sunt excelente, mai ales daca nu ai de gand sa folosesti o scara.

Daca ai balustrade, acestea sunt locuri excelente de agatat instalatiile de Craciun. Seteaza-ti pentru acestea un timer (daca luminile au timer incorporat). Unele instalatii prevazute cu timer, au pana si senzori de lumina speciali, care pornesc intreaga instalatie la apusul soarelui.

Este recomandat sa incepi pregatirea montarii instalatiilor de Craciun, cu ceva timp inainte de sarbatoarea in sine, daca se poate cu o saptamana sau doua, inainte. Iti poti face timp sa montezi firele, cablurile si prelungitoarele chiar daca nu vei adauga si instalatia in sine, decat cu cateva zile inainte de Craciun.

Iti facem aceasta recomandare, deoarece poate ca preferi sa instalezi in pasi si nu tot deodata, iar zilele si vremea de afara conteaza si ele, poti alege zile mai frumoase fara ninsoare sau ploaie, nu stii ce te va astepta cu doar cateva zile inainte de Craciun.

Vremea se poate schimba deodata facand instalarea mult mai dificila. De asemenea, incepand sa instalezi cablurile si celelalte lucruri necesare pentru atasarea instalatiei in sine, cu ceva timp inainte, te vei asigura si ca acestea functioneaza corespunzator si nu vei fi presat de timp si drumuri inutile la magazin pentru cautarea altora noi, in cazul in care ai constatat ca nu functioneaza.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*