Noutati
Acasa » Telefoane » Ce avantaje au accesoriile de telefoane solare?
Ce avantaje au accesoriile de telefoane solare?

Ce avantaje au accesoriile de telefoane solare?

Share Button

Exista tipuri multe de baterii, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Cele mai populare sunt bateriile Litiu-Ion si Litiu-Polimer, care retin energia un timp mai lung si rezista mai multe cicluri de incarcare, sau sunt cele de tipul Nichel-Metal-Hibrid, care se descarca la caldura, sau Nichel-Cadmiu, care pentru a primi energie trebuie golite complet.

Apoi exista bateriile universale, care se potrivesc celor mai multe dispozitive electronice, la smartphone-uri, tablete, iPad-uri, iPhone-uri, etc., care au si un adaptor pentru fiecare dintre acestea.

In privinta accesoriilor si facilitatilor, aceste incarcatoare solare au incluse anumite accesorii telefoane, dintre care amintim: porturi USB, carcase de protectie, cabluri de extensie, prelungitoare, cleme, indicatori de incarcare.

Pentru a permite conectarea, toate incarcatoarele solare au un port pentru cablul USB, iar pentru zilele prea insorite, o carcasa din materiale impermeabile la razele UV, clemele vor ajuta la agatarea in pozitia potrivita sau unele modele au gauri pentru prinderea de coarnele ghidonului unei biciclete.

Dar ce ziceti despre rucsacuri cu panou solar care au atasat suprafata incarcatorului la exterior? Este ceva foarte indicat, pentru ca in excursii, cu rucsacul in spate, nu mai trebuie sa te ingrijorezi ca se descarca gadgeturile.

Dar exista si gadgeturi care permit incarcarea mai multor aparate, dar pentru aparate mai mari, cum ar fi un laptop, este nevoie si de un invertor care sa transforme curentul electric continuu in curent electric alternativ.

Accesoriile de telefoane solare sunt fabricate din ce in ce mult pe piata telefoanelor mobile, pentru ca energia solara trebuie folosita ca sursa de alimentare, avand avantajul ca nu este costisitoare, este nepoluanta, este una dintre energiile regenerabile, acest termen de energie regenerabila se refera la forme de energie din transferul energiei rezultate din procese naturale regenerabile, iar termenul de regenerabil se refera la surse care se regenereaza de la sine, fiind surse inepuizabile si dintre sursele regenerabile cele mai utilizate sunt energia solara, energia vanturilor si a apelor.

Folosirea acestor surse inepuizabile ar trebui sa devina o sursa majora de energie si sa fie folosita si in industria telefoaniei mobile, pentru ca este extrem de practica. Mai ales in cazul telefoanelor mobile, accesoriile acestora care au nevoie de incarcare periodica, pot sa fie direct incarcate solar, ceea ce reprezinta un mare avantaj, nu mai este nevoie de o priza, de curent electric, de accesorii pe care in deplasare nimeni nu le mai are la dispozitie. Insa energia solara este prezenta in fiecare zi, sursa inepuizabila, care ofera o incarcare deosebita a gadgeturilor.

In consecinta, producatorii deja incearca sa implementeze modele de incarcatoare solare, prin care autonomia telefoanelor mobile creste considerabil, si mai ales este o incarcare care se poate face in timp ce gadgeturile sunt tinute in lumina.

Aceasta energie regenerabila solara se mai numeste si energie verde, cu atat mai bine pentru mediul inconjurator fiind o energie curata. Producatorii de incarcatoare pentru telefoanele mobile se straduiesc sa aduca astfel de modele pe piata, pentru a inlocui in timp modelele pe care le folosim mai frecvent in prezent.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*