Noutati
Acasa » Telefoane » Tipuri de reparatii pentru telefoanele mobile
Tipuri de reparatii pentru telefoanele mobile

Tipuri de reparatii pentru telefoanele mobile

Share Button

Smartphone-urile au ajuns sa fie in zilele noastre cele mai cautate si cele mai indragite dispozitive de pe piata, si asta in mod special datorita faptului ca au avut o evolutie incredibila in ultimii ani.

Ei bine, tocmai de aceea, se pare ca oamenii sunt din ce in ce mai dornici sa dispuna de astfel de dispozitive, care sa fie de o calitate superioara, insa aceste dispozitive in mod evident vor costa destul de mult, pentru ca vor fi scoase pe piata de catre brandurile cele mai cunoscute din industrie.

Exista insa si solutii mai atractive din punct de vedere financiar pentru multi utilizatori, astfel ca acestia pot sa isi indrepte oricand atentia spre modelele LG. Ar fi chiar o idee inteleapta sa iti cumperi un model al acestui producator, tinand cont de faptul ca modelele cele mai noi au specificatii tehnice pur si simplu impresionante.

Trebuie sa ai insa mare grija, pentru ca toate telefoanele care se gasesc acum pe piata sunt sensibile, asa ca si modelele LG, sunt deasemenea sensibile, si pentru a nu fi nevoit sa cauti un service de reparatii LG, trebuie sa ai grija mare de telefon.

Si daca tot am adus in discutie faptul ca telefoanele sunt foarte sensibile, si este posibil ca ele sa aiba nevoie de anumite reparatii, trebuie specificat faptul ca reparatiile telefoanelor se impart in doua categorii, si anume reparatii hardware, si reparatii software.

Partea de hardware a unui smartphone, este reprezentata de catre toate componentele electronice care intra in constructia dispozitivului. Un service profesionist, cu personal calificat va trebui sa efectueze orice reparatii care se incadreaza in aceasta categorie, precum inlocuire de display, difuzoare, touchscreen, sonerii, carcase, etc.

Schimbarea circuitelor integrate in dispozitiv, pentru tastatura, sau display, inlocuirea circuitelor de alimentare si incarcare, inlocuirea microprocesoarelor in tehnologia BGA si uBGA, chiar si in cazul celor acoperite cu rasini, fac parte din acest tip de reparatii hardware.

Deasemenea, inlocuirea amplificatoarelor de emisie si a celor de zgomot redus, sau refacerea tuturor traseelor intrerupte, dar si alte reparatii ale componentelor, fac parte tot din categoria de reparatii hardware.

Al doilea tip de reparatii care pot sa se efectueze intr-un service gsm, cuprinde reparatiile de tip software. Din aceasta categorie fac parte rescrierile automate de boot, pentru telefoanele LG, dar si pentru telefoanele altor branduri.

Decodarea terminalelor, resoftarea acestora, si rescrierea softului in limba romana pentru acele telefoane la care este disponibil pachetul de limba romana, dar si actualizarea hartilir GPS, reprezinta operatiuni care se incadreaza in categoria de reparatii software, care se pot efectua intr-un service gsm.

Cu siguranta personalul calificat din cadrul unui service gsm, va putea sa efectueze fara probleme aceste tipuri de reparatii, si ti se va oferi si o perioada de garantie pentru reparatia efectuata, si daca este cazul, pentru piesele inlocuite.

Preturile reparatiilor vor fi diferite de la caz la caz, in functie de cat de complicata este reparatia, in functie de piesa care trebuie inlocuita si de pretul pe care il are aceasta, dar si in functie de alti factori.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*