Noutati
Acasa » Casa si gradina » De ce sa folosim sisteme de filtrare apa?
De ce sa folosim sisteme de filtrare apa?

De ce sa folosim sisteme de filtrare apa?

Share Button

Desi este o resursa indispensabila vietii, apa in anumite conditii ne poate aduce si prejudicii, iar acestea se pot resimti atat la nivelul organismului uman cat si in ceea ce priveste aparatele si dispozitivele de care ne folosim in fiecare zi.

De aceea este necesar sa avem la indemana si produsele destinate filtrarii apei, in speta sisteme de filtrare apa, filtre sau statii de dedurizare a apei.

De ce ar trebui sa folosim sisteme de filtrare apa? Apa cu care sunt alimentate locuintele noastre nu este 100% pura si tocmai pentru a reduce gradul de contaminare cu alte particule, este necesar sa folosim filtre speciale, menite sa curate apa, lasand-o cat mai curata cu putinta.

Calcarul este in prezenta una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta utilizatorii atunci cand vine vorba de apa, de aceea un filtru special anti-calcar.

Un fltru apa este un dispozitiv ce poate fi montat fie in plan vertical, fie in plan orizontal si ajuta la sedimentarea particulelor continute de catre apa. Aceste filtre au rolul de a proteja instalatiile, dar si aparatele care intra in contact cu apa, precum centralele termice, chiuvetele, robinetii, cazile sau lavoarele. Filtrele pot fi usor observate atunci cand sunt infundate, astfel incat mentenante si curatarea lor se face cu usurinta, fara a necesita operatiuni speciale.

Tot din categoria sisteme de filtrare apa fac parte si statiile de dedurizare a apei, care pot fi divizate in doua mari categorii si anume: statii de dedurizare pentru cladiri rezidentiale si statii de dedurizare apa industriale. Diferenta dintre cele doua tipuri de produse este mai mult decat evidenta, capacitatea fiind una dintre caracteristicile care deosebesc cele doua tipuri de produse.

Statiile de dedurizare se axeaza foarte mult pe reducerea duritatii apei. Apa dura poate afecta aparatele electrocasnice, masinile de spalat rufe sau vase, robinetii sau chiar centralele termice. O statie de dedurizare a apei este eficienta din punct de vedere energetic, este economica, insa in acelasi timp ne poate oferi resurse de apa curata si un jet puternic la robinet.

In definitiv, aceasta este una dintre problemele majore cu care ne confruntam cu totii atunci cand vine vorba de apa, deoarece depunerile sunt vinovate de infundarea tevilor sau de formarea dopurilor, lucru care in cele mai multe dintre cazuri conduce la cedari ale instalatiilor sau refulari, cu urmari greu de gestionat.

Tot din gama sistemelor de filtrare a apei fac parte si sterilizatoarele UV pentru apa, produse care sunt deasemenea destinate curatarii apei si mentinerii ei intr-o stare cat mai apropiata pentru utilizarea in cadrul proceselor casnice uzuale.

Apa este o resursa cu adevarat importanta si tocmai de aceea este indicat sa folosim aceste produse pentru a prelungi durata de viata a echipamentelor pe care le folosim in ficare zi si care folosesc apa pentru a functiona.

Alegerea unui produ de acest tip este necesar sa se faca din magazine specializate precum http://www.shop-einstal.ro un magazin in care aceste sisteme de filtrare a apei sunt explicate in detaliu, astfel incat orice utilizator sa stie exact ce alegere sa faca si mai ales cat anume este dispus sa plateasca pentru ea.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*