Noutati
Acasa » Telefoane » Ce trebuie sa faci daca telefonul ti-a fost furat sau pierdut?
Ce trebuie sa faci daca telefonul ti-a fost furat sau pierdut?

Ce trebuie sa faci daca telefonul ti-a fost furat sau pierdut?

Share Button

Stiai ca dispozitivul poate fi setat astfel incat sa nu permita altora sa il utilizeze daca a fost resetat la setarile prestabilite din fabrica fara permisiunea ta? Nu este nevoie sa apelezi la ajutor profesionist sau la reparatii LG pentru asta. Este simplu!

Daca aparatul tau a fost pierdut, furat sau toate datele au fost sterse atunci doar cineva cu un cont de Google si cu parola de blocare a ecranului il poate folosi. Daca dispozitivul tau are un sistem de operare Android 5.1 sau mai nou, tot ce trebuie sa faci sa te asiguri ca esti protejat este:

1)    Seteaza un cod de blocare al ecranului. Astfel daca se pierde sau e furat, dar ecranul este blocat, datele din dispozitiv nu pot fi sterse utilizand meniul Setari.

2)    Adauga-ti contul de Google pe dispozitivul tau. Astfel, daca datele se pierd, tu o sa ai o copie in contul de Google. Aditional, daca se incearca stergerea acestora din dispozitiv, procesul nu va fi finalizat pana cand informatiile contului tau nu sunt introduse. Daca resetezi parola contului tau de Google si ai nevoie de o resetare la setarile din fabrica, va trebui sa astepti 72h de la schimbarea parolei pentru a o efectua.  Daca nu poti introduce informatiile necesare in timpul procesului de setup, atunci nu vei mai putea folosi dispozitivul deloc dupa resetarea la datele din fabrica.

Avand in vedere ca aparatul tau e protejat, va trebui fie sa deblochezi ecranul, fie sa introduci parola in contul de Google daca ai nevoie de o resetare la datele din fabrica. Asta implica ca tu sau cineva in care ai incredere sa o poate efectua. Va trebui sa iti deblochezi ecranul si sa introduci datele contului de Google daca:

•    Iti stergi datele folosind meniul Setari
•    Iti resetezi in modul Recovery. (Ai nevoie de o conexiune la internet pentru a folosi dispozitivul dupa reset)
•    Iti resetezi aparatul de la distanta folosind Android Device Manager (Ai nevoie de o conexiune la internet pentru a folosi dispozitivul dupa reset)

Daca aparatul iti e furat si nu ai setat blocarea ecranului, atunci o poti face de la distanta folosind Android Device Manager, dar pentru aceasta va fi nevoie ca Contul tau de Google sa fie conectat cu aparatul, iar acesta sa fie pornit si conectat la internet.

Daca ti-ai pierdut dispozitivul, oricine il gaseste te poate contacta la un alt numar direct din ecranul blocat. Pentru aceasta:
1)    Inregistreaza-te in contul de Google pe android.com/devicemanager
2)    Daca ai mai mult de un aparat, foloseste sageata de langa numele lui pentru a il alege pe cel pierdut
3)    Selecteaza optiunea Lock
4)    In campul „Numar de telefon (optional)” introdu numarul de telefon la care doresti sa fi gasit.
5)    Selecteaza Lock. Un buton pentru a apela numarul pe care l-ai introdus o sa apara pe ecranul blocat al telefonului. Oricine gaseseste telefonul il poate apela chiar de pe dispozitivul gasit. Pentru a sterge acel nuar de telefon, urmeaza instructiunile de mai sus si sterge numarul de telefon.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*