Cum putem verifica viteza de incarcare a unui site?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrem sa ne facem un site este foarte important sa ne gandim si la viteza cu care respectivul site se va incarca si de asemenea sa ne gandim si la gazduire site.

Cu cat serviciile de gazduire sunt mai bune cu atat veti beneficia de o conexiune mai buna cu serverul si trebuie sa tineti cont si de faptul ca daca aceasta conexiune cu serverul este buna si viteza de incarcare va fi buna. De asemenea noi va recomandam sa aveti grija si ca site-ul sa fie foarte bine optimizat din punct de vedere al vitezei de incarcare.

Un site bun este un site care raspunde la toate cerintele utilizatorilor iar una dintre cerinte este aceea de a se incarca foarte repede pentru ca nimeni nu vrea sa stea si sa astepte foarte mult pana cand un site se deschide. De cele mai multe ori utilizatorii aleg sa plece si sa nu se mai intoarca paginile nu se deschid aproape instant.

Mai jos va prezentam cateva instrumente cu care va puteti verifica viteza de incarcare a site-ului. Trebuie sa mentionam ca ar trebui ca de fiecare data sa alegeti servere hostuite pe ssd sau in cloud pentru a beneficia de cele mai bune viteze si de asemenea sa va alegeti o firma despre care gasiti numai opinii pozitive.

De cate ori nu vi s-a intamplat sa incercati sa deschideti un site web oarecare si i sa descoperiti ca nici dupa 10 secunde site-ul nu se vede? E cazul site-urilor facute de exemplu in flash sau pur si simplu poate fi vorba despre o problema tehnica legata de neoptimizarea codului , de greselile in ceea ce priveste designul si de firma de gazduire.

Daca aveti un site si vreti sa aflati cat de repede se deschide o pagina, mai jos aveti si o lista cu cateva servicii online gratis care va ajuta sa va faceti si o idee despre ceea ce ar trebui sa imbunatatiti si sa optimizati la un site.

Prindom tools are unul din cele mai simple de utilizat instrumente pentru a verifica viteza de incarcare si pentru a afisa informatiile despre elementele care pot sa incetineasca site-ul.

Website speed check este similar cu cel de mai sus si in plus ofera si raspunsul la intrebarea daca este necesar sa optimizati site-ul sau totul se intampla de la host.

Webwait este o aplicatie destul de simpla ce ne ofera timpul mediu pentru un numar de accesari.

Siteperf este de asemenea o aplicatie web ce ne ofera mai multe informatii pe baza unui numar de cereri sau de accesari ale serverului de pe care vom face cererea, viteza pe care o are conexiunea, etc.

Ce IP am reprezinta un site web care ne ofera pe langa testarea vitezei de afisare a paginii web mai multe servicii gratis printre care putem include si aflarea IP-ului, localizarea geografica a adreselor IP si verificarea continutului compensat pe care il au paginile, verificarea rankului etc.

De asemenea exista si alte instrumente ce pot fi folosite.

0 Shares
You May Also Like