Noutati
Acasa » Telefoane » Ce trebuie sa stim despre castile wireless

Ce trebuie sa stim despre castile wireless

Share Button

Telefonul smartphone prezinta un music player, iar multe casti incorporeaza acum un set auto hands free. Muzica este oprita automat in cazul unui apel si utilizatorul trebuie pur si simplu sa apese un buton pentru a raspunde la apel. Un microfon ii permite sa poarte conversatia telefonica.

Pe castile cu fir, butoanele pentru muzica, apel si microfon sunt conectate intre ele pe o telecomanda mica situata pe cablu. Dar aveti grija, ele nu sunt intotdeauna compatibile cu toate sistemele de operare: producatorii ofera de obicei o versiune iOS (iPhone) si o versiune Android (Samsung).

Windows Phone sunt adesea uitate, dar de obicei functioneaza cu castile care sunt compatibile pentru Android. Totusi, intrebati vanzatorul inainte de orice achizitie.

Ca urmare, daca va schimbati telefonul, exista riscul ca setul de casti cu fir sa nu functioneze perfect. Exista doua alternative pentru a rezolva aceasta problema de compatibilitate. Primul este sa optezi pentru un set de casti fara fir: Bluetooth este standard, conexiunea permite trecerea tuturor informatiilor.

Al doilea este de a cumpara o casca al carei cablu este detasabil. Va fi suficient sa il inlocuiti (sursa problemei) in cazul schimbarii telefonului mobil. Din pacate, doar castile de inalta calitate ofera aceasta flexibilitate (Bose QuietConfort 25i sau Sennheiser Urbanite XL, de exemplu).

Conexiunea prin cablu dintre setul de casti si un dispozitiv este, de obicei, mini-jack sau jack. Unele seturi de casti se conecteaza prin USB, dar acestea sunt modele pentru jucatorii pe PC sau pentru cei care lucreaza la birou.

In acelasi timp, pe piata exista numeroase casti wireless, care utilizeaza diferite tehnologii de transmisie. Bluetooth este utilizat pentru a conecta un set de casti la un smartphone, touch pad sau laptop. Infrarosu si UHF (Ultra High Frequency) sunt utilizate pentru castile TV, destinate mai degraba cinematografiei decat muzicii.

In orice caz, pentru a functiona, un set de casti fara fir trebuie sa integreze propria sursa de alimentare. In consecinta, bateriile trebuie inlocuite in mod regulat sau sa fie reincarcate. Adesea, producatorii ofera inca un cablu pentru ca setul de casti sa fie intotdeauna utilizabil.

Unele casti izoleaza utilizatorul mai bine de zgomotul ambiental decat altele. Dar a aparut o tehnologie tot mai raspandita: reducerea zgomotului. Principiul sau este simplu: zgomotul ambiental este preluat de un microfon din afara setului de casti si apoi un procesor il analizeaza si il elimina aplicand un semnal exact opus.

Astfel, cele doua semnale sonore se anuleaza reciproc si creeaza o atmosfera confortabila foarte placuta, in special in tren sau in avion. Castile cu reducere a zgomotului necesita de asemenea o sursa de alimentare (o baterie, cel mai adesea).

Indiferent de tipul de casti pe care il cautati, evitati cel mai mic pret, care nu ofera o calitate satisfacatoare a sunetului si sunt, adesea, destul de incomode. Modelele de calitate au o cutie de depozitare. Retineti ca pentru a schimba cablul sau placutele, care pot fi deteriorate in timp, va fi necesar sa dati cativa bani.

Producatorii de casti ofera, de asemenea, modele special concepute pentru sportivi. Cu sau fara fir, aceste casti pentru sportivi sunt reziste transpiratiei.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*