Noutati
Acasa » Alte chestii » Cel mai fidel ajutor din casa ta!

Cel mai fidel ajutor din casa ta!

Share Button

Ce mai multi oameni ignora prezenta lanternelor in viata lor de zi cu zi, si nu prea  le dau importanta, insa in unele cazuri o lanterna poate face diferenta chiar intre viata si moarte. Unul dintre principalele motive pentru care este intotdeauna bine sa achizitionati o lanterna este faptul ca lanterna te poate ajuta sa vezi in locurile intunecate, in cele mai nefaste situatii.Daca suntem intr-o zona stradala prost iluminata sau chiar fara lumina, sau in cele mai rele cazuri, daca ramanem fara curent in casa, la locul de munca sau la magazin, sa ai  o lanterna la indemana poate face diferenta. Bineinteles,  sa ai o lanterna este foarte indicat si in cazul unor excursii si drumetii, sau la joburi ce includ ture nocturne precum cele care au ca scop activitati de paza pe timp de noapte.

Trebuie sa recunoastem ca, cu exceptia anumitor profesii care obliga cetatenii sa aiba ca obiect de lucru si o lanterna, cum ar fi cea de politist, militar, pompier etc., cei mai multi dintre noi,  folosim o lanterna destul de rar, insa atunci cand o folosim ne este extrem de utila.

Printre caracteristicile pe care ar trebui sa le ai in vedere in vedere in momentul in care te-ai decis sa cumperi o lanterna  ( Atentie! Trebuie sa stii in prealabil la ce o vei folosi) sunt si durabilitatea, durata de viata, tipul bateriei, dimensiunea, tipul de lumina si culoarea ei, numarul de lumeni, rezistenta la apa,  numarul fazelor de iluminare, incorporarea unui zoom, etc.

O importanta caracteristica dupa care oamenii se ghideaza in cazul lanternelor este materialul din care o lanterna este construita, dar si modul in care atentia producatorului s-a indreptat catre fabricare. Multi utilizatori de lanterne spun ca o carcasa de aluminiu este cea mai buna fiind extrem de usoara,fiabila si extrem de durabila.

Totodata pentru altii o lanterna de metal s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere, preferand de exemplu o Lanterna Led cu o carcasa din plastic ABS, precum sunt  cei care folosesc in service-uri lanternele de lucru.

Unii utilizatori, de regula cei obisnuiti, care nu au nevoie de o lanterna inafara uzului casnic, s-ar putea sa considere ca nu au nevoie chiar de instrumente de iluminat profesionale, iar pentru aceste persoane fiabilitatea si usurinta in utilizare ar putea fi caracteristicile cele mai importante.

Un lucru extrem de bun pe care producatorii de lanterne l-au luat in considerare este si raportul eficienta/dimensiune. Autonomia si puterea pe care o poate avea o lanterna Led, din fericire, nu depinde si de dimensiunea sa. In zilele noastre, tehnologiile din ce in ce mai moderne permit lanternelor sa aiba si acumulatori de capacitate mare si led-uri extrem de puternice, avand  insa dimensiuni reduse si o greutate relativ mica.

Astfel, atat dimensiunea redusa  cat si greutatea mica a unei lanterne devin conditii foarte importante pe care o lanterna ideala trebuie sa le indeplineasca.

Pe piata exista la ora actuala  exista si lanterne mici,  de tipul obiectelor breloc care sunt foarte eficiente si utile in situatii urgente, pentru ca va ajuta imediat in momentul in care nu aveti lumina,  si este extrem de recomandat sa tinem macar un astfel de model tot timpul la indemana.

Puteti pastra o lanterna micuta oriunde, in sertare, pe noptiera sau intr-un kit de supravietuire ori in torpedoul de la masina,  fiindca viata este plina de surprize si nu poti sa stii niciodata sigur cand se decide sa te suprinda nu tocmai placut.

 

 

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*