Noutati
Acasa » Telefoane » Cum cureti un touchscreen Samsung?

Cum cureti un touchscreen Samsung?

Share Button

Curatarea unui  touchscreen Samsung este foarte simpla. Pentru aceasta nu exista un kit special,  solutii de curatare sau anumite tehnici.

Aceasta se poate face doar cu materialele care sunt la indemana, dar, in atentia detinatorilor de ecrane tactile, multe tipuri de materiale textile sau produse de curatare pot deteriora un ecran tactil.

Odata ce au fost retinute lucrurile care trebuie facute sau nu, proprietarul poate curata in conditii sigure un Touchscreen Samsung in doar cateva secunde.

Inainte de curatarea unui Touchscreen Samsung trebuie sa luati in vedere anumite asprecte pentru curatarea acestuia printr-o metoda rapida, usoara, dar sigura.

Pentru functionarea si protejarea ecranului, detinatorul unui dispozitiv cu ecran tactil nu trebuie sa foloseasca produse chimice concetrate pe baza de amoniac sau alcool. Daca lichidul este necesar, acesta poate fi diluat intr-o cantitate mica de apa.

De asemenea, nu sunt recomandate carpe abrazive, tesaturi, hartie sau prosoape de hartie. Acestea pot zgaria touchscreenul, dar pot fi utilizate carpe din microfibre care sunt confectionate special pentru curatarea unor suprafete sensibile.

Nu se recomanda o cantitate mare de apa, iar in cazul in care aceasta este necesara, utilizatorii unor dispozitive cu ecran tactil sunt sfatuiti sa-si le opreasca. Deteriorarea touchscreenului poate fi datorata apasarii prea tare a ecranului in timpul curatarii, astfel userilor le este recomandat sa nu faca acest lucru pentru o buna functionare a dispozitivului.

De asemenea, procesul curatarii poate fi folosit in functie de ecran. In functie de prezenta foliei de protectie, curatarea ecranului tactil poate varia.

Astfel, pentru curatarea unui ecran tactil de sticla fara folie de protectie se recomanda utilizarea unei carpe din microfibra care este un produs comun si ieftin, fiind utilizat pentru stergerea ochelarilor, stergand foarte bine suprafetele de sticla fara sa provoace zgarieturi..

Aceasta contine fibre foarte mici ce nu vor zgaria ecranul si va sterge foarte bine praful si substantele uleioase de pe subrafata touchscreenului si este, de obicei, achizitonata impreuna cu pereche de ochelari. Pentru ecranele care sunt mai murdare, este recomandata curatarea cu putina apa sau utilizarea produselor de curatare, dar intr-o cantitate redusa.

Astfel, avand tot ceea ce este necesar pentru curatarea unui touchscreen si care nu va dauna functionarii acestuia, procesul poate fi foarte simplu urmand urmatorii pasi.

Primul pas este reprezentat  de oprirea dispozitivului. In cazul in care folositi apa pentru a curata ecranul tacti, acest lucru este recomandat, insa, poate fi optional in cazul in care utilizati doar carpa din microfibra.

Al doilea pas este reprezentat de modul de stergere. Astfel, se recomanda stergerea doar intr-o singura directie (orizontal sau vertical) cu acest material. Stergerea in mai multe directii simultan poate lasa urme pe touchscreen.

Al treilea pas este reprezentat de o cantitate de apa redusa. Aceasta este utilizata doar in cazul in care ecranul este foarte murdar.  Pasul final este reprezentat de stergerea ecranului cu partea uscata a carpei si lasarea acestuia sa se usuce la aer.

Pentru a se preveni murdarirea foarte desa a ecranului se recomanda mentinerea mainilor curate intodeauna cand se foloseste telefonul cu ecran tactil. De asemenea, acestea sunt informatii generale si informative, iar aplicarea acestor pasi in mod corect au ca rezultat un dispozitiv curat si nedeteriorat.

 

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*