Noutati
Acasa » Alte chestii » Despre invatarea limbii engleze si liderul militar contemporan
Despre-invatarea-limbii-engleze

Despre invatarea limbii engleze si liderul militar contemporan

Share Button

In acest articol va vom prezenta de ce este important sa faceti cursuri engleza.

Chiar daca la prima vedere pare ca nu exista legaturi intre liderii militari si invatarea limbilor straine si in pledoaria noastra vom porni de la ceea ce a spus generalul american William Richardson si anume pentru a conduce eficient va fi nevoie si de o foarte buna stapanire a tuturor competentelor comunicative.

Vorbirea, scrierea si prezentarile pe scurt sunt inevitabile iar  liderii care nu au competenta isi pierd foarte mult timp atat din timpul propriu dar si din cel soldatilor sau superiorilor lor.

Lumea contemporana este intr-o schimbare continua si atunci ne vom pune in mod firesc intrebarea de ce lideri militari sunt cei necesari.

Dupa parerea noastra liderii militari vor avea roluri vitale, variate si multiple si in concordanta cu cerintele noi. Se vor naste noi aliante, se vor pune bazele pentru noi colaborari si pentru schimbari iar pentru toate acestea este nevoie de utilizarea unei limbi comune.

Engleza este o limba utilizata in trafic marin dar si in trafic aerian pe intreg globul, dar este si o limba vorbita in NATO.

Engleza ar trebui sa fie vorbita drept limba comuna fara sa aiba obligatii fata de tara in care e vorbita. Americanii comunica in engleza fara sa aiba legatura cu Marea Britanie.

Engleza de astazi e la fel de utilizata in Polonia, Cehia, Ungaria pentru ca e o limba care are legatura cu cooperarea internationala. Denumirea de engleza poate sa fie schimbata cu alt nume.

Putem sa numim limba internationala ori limba pentru comert, engleza este o limba pe care o vom alege pentru a trece granitele in cooperari si in prietenii.

Studentii din mai multe tari invata engleza pentru a putea participa la intalniri in timp ce prezinta interese nationale ori interese personale.

In tot timpul acesta studentii care au ca si limba nativa engleza si invata alte limbi straine. Ideal este sa puteti sa invatati un numar cat mai mare de limbi straine.

Doar vorbind si intelegand limbile straine veti putea sa intelegeti cu timpul si anumite subtilitati ale limbii respective, dar asa va puteti apara interesele, doar asa puteti sa negociati sau va puteti impune ideile.

Cunoasterea unei limbi straine, si in special cunoasterea englezei este un atuu al liderilor militari romani care vor lucra in cooperare in misiuni internationale. Se poate crede ca doar generalii si inaltele grade ofiteresti se vor implica in cooperare internationala.

Este adevarat ca ei sunt cei care vor planifica, dar cei care vor trebui sa lucreze in grup pentru a indeplini misiuni actuale sau pentru a se antrena. Ei ar trebui sa colaboreze pe in campul de lupta.

Tot mai multi militari ar trebui sa fie pregatiti sa lucreze si in alte state si sa comunice cu alte persoane care sunt obisnuite cu astfel de tractici si de proceduri.

Militarii vor trebui sa comunice cu oameni care au pregatire militara care nu este similara cu a lor si de asemenea cu oameni care nu au pregatire militara. Liderii militari ar trebui sa fie capabili sa comunice.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*