Noutati
Acasa » Alte chestii » Cum functioneaza casele de amanet in Asia?

Cum functioneaza casele de amanet in Asia?

Share Button

In Hong Kong, practica pawn-shopurilor urmeaza traditia chineza, iar contorul magazinului este in mod obisnuit mai mare decat cel mediu, pentru securitate.

Un client poate sa-si tina mana pe ghiseu numai pentru a oferi bunuri si exista un ecran de lemn intre usa si contor, pentru confidentialitatea clientilor. Cauti un magazin de amanet aur? Intra pe BestAmanet.ro.

Simbolul unui magazin de amanet din Hong Kong este un bat care detine o moneda (chineza: 蝠 鼠 吊 金錢, cantoneza: fūk syú diu gām chín). Batul inseamna avere, iar moneda inseamna beneficii. In Japonia, simbolul obisnuit pentru un magazin de amanet este un numar circular sapte (7), deoarece “shichi”, cuvantul japonez pentru sapte, suna similar cu cuvantul pentru “amanet” (質).

Malaezia, o tara cu mai multe rase, in care chinezii din Malaezia reprezinta 25% din totalul populatiei, a initiat afacerea de amanet. In zilele noastre, majoritatea proprietarilor de pawn-shopuri in Malaezia sunt gestionati de chinezi din Malaezia. In Malay, amanetul este numit “pajak gadai”.

Un magazin de amanet valabil si licentiat in Malaezia trebuie intotdeauna sa se declare ca un “pajak gadai” sau un magazin de amanet, pentru inregistrarea companiei lor. De asemenea, acestea trebuie sa indeplineasca cerintele Ministerului Locuintelor si Guvernelor Locale, care prevede o regula distincta – contorul de amanet nu trebuie sa fie mai mare de 4 picioare, este antiglont, are contoare / usi din otel inoxidabil, camere puternice cu incuietori automate, seifuri echipate cu sistem complet computerizat, CCTV, alarma si alte elemente de avertizare.

In Filipine, operatiunea caselor de amanet este administrata de intreprinderi private si este reglementata corespunzator de catre Bangko Sentral ng Pilipinas. In general, magazinele de amanet accepta bijuterii de aur, aparate, obiecte gadget etc. Multe magazine de amanet din Filipine au adaptat alte servicii in sucursalele lor la nivel national, cum ar fi Tambunting Pwnshop.

Serviciile precum remitentele internationale si interne, asigurarea, plata facturilor, colectarea de bani b2b, incarcarea electronica pentru telefoane mobile, ticketing si chiar operatiuni bancare, nu sunt neobisnuite de vazut intr-un magazin de amanet filipinez.

Pawnhero este un amanet filipinez online cu sediul in India, comunitatea Marwari Jain fiind pioniera in activitatea de amanet, dar astazi sunt implicati si altii; lucrarea este facuta de multi agenti numiti “saudagar”. In loc sa lucreze dintr-un magazin, ei merg in casele nevoiase si ii motiveaza pe oameni sa se implice in afaceri.

Magazinele de amanet sunt adesea construite ca parte a magazinelor de bijuterii. Aurul, argintul si diamantele sunt frecvent acceptate ca garantii. Pawnbroking este, de asemenea, un comert traditional in Thailanda, in cazul in care casele de amanet sunt conduse atat in ​​mod privat, cat si de catre autoritatile locale. In Sri Lanka, amortizarea este o afacere profitabila angajata de catre proprietari specializati, precum si de banci comerciale si alte companii de finantare.

In Indonezia, exista o companie de stat numita Pegadaian, care ofera o gama larga de servicii de pawnbroking conventionale si conforme cu Sharia in intregul arhipelag.

Compania accepta ca garantie elemente de mare valoare, cum ar fi aurul, autovehiculele si alte articole scumpe. Pe langa activitatile de amanet, compania ofera o serie de alte servicii, cum ar fi un seif si servicii de comercializare a aurului.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*