Noutati
Acasa » Telefoane » Cum poate fi inlocuit display-ul de la telefon
Cum poate fi inlocuit display-ul de la telefon

Cum poate fi inlocuit display-ul de la telefon

Share Button

In momentul in care display-ul se strica poti gasi oricand un alt display de inlocuire. Indiferent daca esti in cautare de display HTC sau de alt tip de display, vei avea mereu la dispozitie produsele dorite. In plus, daca esti pasionat de subiectele DIY poti repara singur telefonul cu ajutorul unui kit special.

Pentru a inlocui display-ul trebuie sa urmezi pasii:

  • Opreste telefonul;
  • Desfa suruburile corespunzatoare cu instrumentul corespunzator;
  • Este recomandat sa sortezi piesele individuale atunci cand le scoti, astfel incat sa le poti pune la loc mai tarziu in ordinea corecta;
  • Daca ecranul a sarit, fixeaza-l cu banda pentru a preveni spargerea sau desprinderea completa;
  • Ridica cu atentie ecranul din carcasa cu o ventuza sau un dispozitiv similar;
  • Ai grija sa nu deteriorezi conectorii;
  • Curata interiorul telefonului cu un material antistatic;
  • Reconecteaza ecranul de inlocuire, pune la loc carcasa si insurubeaza totul la loc.

Un sfat : pentru a face totul cum trebuie, trebuie sa aloci cel putin o ora. Este foarte important sa fii atent la toate detaliile astfel incat sa nu deteriorezi dispozitivul sau noul display.

Cum iti poti salva datele dintr-un telefon cu display-ul spart?

Daca telefonul tau este atat de deteriorat incat reparatia in service este singura solutie, atunci probabil iti faci griji cu privire la datele din interior. Daca nu ai facut o copie de rezerva inainte atunci este posibil sa se complice putin lucrurile. Cel mai probabil ca datele tale nu au patit nimic si sunt in continuare in telefon, doar ca trebuie sa poti ajunge la ele.

Daca ecranul telefonului s-a spart si nu ai acces la informatii nu trebuie sa faci acum investitii capitale. Cel putin dispozitivele Android pot fi operate in continuare prin cablu OTG, doar cu mouse-ul. Cu toate acestea, pentru proprietarii de iPhone, o reparatie este singura modalitate de a utiliza din nou smartphone-ul.

De asemenea, in ceea ce priveste inlocuirea bateriilor, dispozitivele Android de la Samsung mai fiabile decat cele iPhone pentru ca permit inlocuirea bateriei simplu si usor.

Un scurt moment de nepasare este suficient pentru ca telefonul sa cada si sa se sparga. Doar cu noroc, proprietarul isi poate citi ecranul dupa o astfel de cadere mai ales atunci cand telefonul intra in contact cu solul. De foarte multe ori insa afisajul se strica.

Deteriorarea ecranului este de departe una dintre cele mai frecvente defecte care apar pe smartphone-uri. Adesea telefonul este inca utilizat, desi fisurile fine patrund pe ecran ca o panza urata de paianjen. Daca utilizatorul are ghinion, nu numai geamul afisajului este spart, ci si panoul LCD de baza si unitatea tactila. In acest caz dispozitivul nu mai poate functiona si ecranul va ramane negru.

In aceasta situatie singura solutie este sa schimbi display-ul cu totul si sa incerci pe cat posibil pe viitor sa nu il mai distrugi si sa fii mai atent. O husa poate fi cea mai buna solutie in acest caz, iar recomandarea noastra este sa apelezi la specialisti pentru inlocuirea ecranului.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*