Cum te ajuta miscarea si uleiurile esentiale sa ramai in forma?

0 Shares
0
0
0

Exista dovezi din ce in ce mai mari ca reducerea nivelurilor de activitate fizica este unul dintre principalii factori in cresterea obezitatii. Mai multe studii arata beneficiile unei vieti active si intr-o forma fizica buna pentru prevenirea obezitatii. In special, activitatea pare sa protejeze impotriva cresterii in greutate tipica varstei mijlocii.

Pe site-ul Diana Gubas exista uleiuri esentiale care pot sa te ajute sa obtii cele mai importante rezultate si energia de care ai nevoie in momentul in care vrei sa lucrezi eficient la sala sau sa faci miscare. Iata cum te ajuta miscarea si de ce ar trebui sa folosesti uleiurile esentiale pentru un plus de energie.

Risc mai mic de a dezvolta boli de inima

Persoanele care au un stil de viata activ si care au o forma fizica moderata sunt cu 50% mai putine sanse de a dezvolta boli de inima decat cele care duc un stil de viata absolut sedentar. Persoanele obeze care fac miscare prezinta un risc mai scazut de a contracta boli de inima si diabet decat cele, afectate intotdeauna de obezitate, care nu desfasoara nicio activitate fizica.

Risc mai mic de diabet

Lipsa activitatii fizice poate fi un factor de risc pentru aparitia diabetului de tip 2. Persoanele extrem de active sunt cu 35-50% mai putin susceptibile de a dezvolta diabet. Mai mult, la persoanele cu diabet s-a demonstrat ca exercitiile fizice contribuie la controlul nivelului de zahar din sange.

Reduce riscul de cancer 

Efectuarea activitatii fizice, atat moderate, cat si sustinute, reduce riscul de cancer al colonului, plamanilor sanului.

Sanatate pentru oase si muschi

Exercitiul constant duce la muschi, tendoane si ligamente mai puternice si o densitate osoasa mai mare. S-a demonstrat ca exercitiile purtatoare de greutate (cum ar fi alergatul, patinajul si dansul) imbunatatesc densitatea osoasa la adolescenti si incetinesc pierderea osoasa care apare in mod normal odata cu inaintarea in varsta (osteoporoza).

Sanatate mentala

Numeroase studii arata ca activitatea fizica imbunatateste bunastarea psihologica, modul in care gestionam stresul si functiile mentale (cum ar fi capacitatea de a lua decizii, planificarea si memoria pe termen scurt), reduce anxietatea si promoveaza o reglare sanatoasa a somnului. Dovezile din studiile clinice arata ca exercitiile fizice pot fi utile pentru tratarea depresiei. La persoanele in varsta, activitatea fizica poate contribui la reducerea riscului de dementa si de aparitie a bolii Alzheimer. Noile recomandari din Anglia si Statele Unite sugereaza accese regulate de activitate fizica la niveluri de intensitate moderata. Cu toate acestea, persoanele obeze trebuie sa acorde atentie tipului de activitate fizica pe care aleg sa o intreprinda pentru a evita deteriorarea articulatiilor cauzate de activitati intense in care este necesar sa stea mult timp. Inotul si ciclismul sunt exemple de activitati in care greutatea corpului nu este pe deplin sustinuta si sunt cele mai bune alegeri pentru persoanele cu supraponderalitate.

 

0 Shares
You May Also Like
Scapă ușor de depresie

SanatateScapă ușor de depresie!

Depresia este, la ora actuală în România, încă la stadiul de subiect tabu. Persoanele care se confruntă cu…

SanatateCe este termocuverta?

Despre termocuverta si despre modul in care ne ajuta aceasta tehnica sa slabim primim mai multe informatii de…