Noutati
Acasa » Telefoane » Doriti sa creati aplicatii mobile?
Doriti sa creati aplicatii mobile?

Doriti sa creati aplicatii mobile?

Share Button

Una dintre cele mai profitabile piete pentru programatori sunt magazinele de aplicatii mobile. Fie ca este vorba despre atunci cand cautati un loc de munca in alte companii sau pentru a deveni programatori independenti, cunoasterea limbajelor de programare pentru telefoanele mobile va deschide multe usi si, in plus, vor oferi o mare oportunitate de a obtine bani pe o piata la fel de mare ca Android sau iOS.

Indiferent de telefonul pe care il ai, recomandarea este sa il protejezi corect. Noi iti recomandam sa cumperi o husa Huawei.

Exista multe modalitati de a programa aplicatii mobile. Putem folosi limbaje de programare native pentru a crea tot felul de aplicatii, pentru a recurge la limbaje web (deoarece PWA-urile sunt din ce in ce mai la moda), putem folosi programe care ne permit sa cream aplicatii fara a fi nevoie sa cunoastem programarea si putem folosi chiar si motoare 3D (cum ar fi Unity) pentru a crea jocuri.

Totul depinde de tipul de aplicatie pe care o vom crea si pentru cine va fi directionata.

Oricum, unul dintre primele lucruri pe care trebuie sa le luam in considerare a fost sa intram in acest sector si software, este ca lucrurile s-au schimbat foarte mult fata de acum cativa ani. Prin aceasta ceea ce intelegem cu adevarat este ca aproape orice utilizator cu cunostinte scazute/medii poate intra in lumea programarii.

Intr-o mare masura, acest lucru se realizeaza datorita mediilor de dezvoltare pe care ne putem baza in acest moment. Acestea incearca sa faca lucrurile cat mai usor posibil atunci cand scriu cod, fie pentru dispozitive mobile, fie pentru mai multe aplicatii desktop.

De ce am nevoie pentru a crea programe Android si iOS?

Prin urmare, mai jos vom incerca sa ajutam la alegerea mediului care te vor interesa cel mai mult in fiecare caz pentru a incepe sa iti dezvolti propriile aplicatii mobile. Desigur, pentru a atinge obiective mai avansate sau profesionale, va trebui sa castigati experienta, lucru care se realizeaza numai cu timp si efort.

Contrar a ceea ce poate parea, oricine isi poate crea propriile programe fara probleme pentru aceste platforme. Nu trebuie sa aveti hardware special pentru a crea aplicatii si nici nu platiti licente scumpe.

Daca vom folosi ESC-uri gratuite de programare pentru a crea programele, singurul lucru pe care va trebui sa-l platim sunt taxele magazinelor de aplicatii. In Google este o singura plata de 20-25 de euro, in timp ce in Apple este de 100 de euro pe an, indiferent daca vinzi sau nu.

Putem crea aplicatii pentru Android de pe orice computer, de pe orice sistem de operare. Propriul IDE (Android Studio) de la Google este capabil sa compileze programe indiferent de sistemul pe care il folosim. In plus, nu avem nevoie de un mobil fizic, deoarece putem folosi Android din IDE si putem incarca programele. In cazul iOS, lucrurile se schimba. Apple va permite doar sa creati si sa compilati programe din sistemul de operare. Prin urmare, va trebui sa avem un Mac pentru a putea programa pentru iOS. Si, in plus, un iPhone sau iPad pentru a testa programele pe care le cream.

One comment

  1. Excelent articolul, multumesc pentru recomandari!

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*