Noutati
Acasa » Telefoane » De ce iei telefonul peste tot cu tine

De ce iei telefonul peste tot cu tine

Share Button

Telefoanele ne-au devenit indispensabile. Un telefon a devenit colegul nostru, o extensie a creierului, a mainii, un instrument de care nu ne mai putem lipsi. Acesta ne permite sa avem acces usor la informatie, sa ascultam muzica, sa ne jucam sau sa comunicam, bineinteles.

Ne urmeaza peste tot, chiar si in masina unde ne poate servi de ghid. Singurul incovenient al unui smartphone il reprezinta bateria sa. Aceasta are proasta idee de a se descarca repede, poate chiar atunci cand ai mai mare nevoie de ea. Acasa, de multe ori telefonul se afla mai mult in priza.

Pe strada, urmarim cu emotii nivelul bateriei si speram ca aceasta sa nu se descarce. In masina, vedem bateria descarcandu-se pe repede inainte mai ales atunci cand folosim GPS-ul.

Solutia: investirea intr-un incarcator auto care se poate conecta la bricheta masinii. Chiar daca vedem din ce in ce mai des masini prevazute cu mai multe prize, uneori nu vedem decat una singura, respectiv bricheta.

Tocmai din acest motiv este bine ca atunci cand doriti sa achitizionati un incarcator auto sa va asigurati ca acesta are cel putin doua porturi pentru a incarca in acelasi timp mai multe dispozitive.

Iata de ce este necesara achitizionarea unui incarcator auto USB. Pentru incarcarea bateriei unui smartphone este nevoie de o putere de iesire de la 1 la 2 amperi. Pentru o tableta sau un calculator este nevoie de 2.4 amperi. Asadar, priza USB a unei masini nu este suficienta pentru a incarca unul dintre aceste dispozitive, pentru ca aceasta poate da un curent de doar 500 mA.

Va puteti conecta smartphone-ul la ea, insa acesta nu se va incarca decat foarte lent, aproape insesizabil. Intr-o jumatate de ora va puteti alege doar cu 10% in plus la nivelul bateriei si asta daca nu utilizati aplicatia GPS in acelasi timp.

Asadar, se impune detinerea unui incarcator auto pentru a rezolva problema unei baterii descarcate de smartphone, tableta sau chiar laptop.

In cazul in care detineti un iPhone, aveti de asemenea, variante de incarcatoare auto de care puteti beneficia. Acestea permit chiar incarcarea fara fir prin inductie, utilizand tehnologia QI. Ventuzele cu care este prevazut un incarcator QI pentru iPhone permit mentinerea optima a telefonului in pozitie corecta.

De asemenea, acestea sunt prevazute cu un led care indica nivelul bateriei. Compatibil cu iPhone X si iPhone 8, acest incarcator nu are accesorii suplimentare; de asemenea, poate fi folosit si pentru iPhone 5, 6 sau 7 datorita receptorului fara fir care se poate achizitiona separat.

Particularitatea unui incarcator auto prin inductie QI compatibil cu modelele iPhone este ledul indicator de care am amintit mai sus. De asemenea, ventuzele acestuia se pot fixa pe bordul masinii cu ajutorul unui autocolant sau pe grila de ventilatie a masinii cu ajutorul unui acccesoriu special.

In cazul in care iPhone-ul nu este compatibil cu acest model de incarcator auto pentru incarcarea fara fir, poate fi utilizat un adaptor de incarcare fara fir care se poate achizitiona separat.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*