Noutati
Acasa » Telefoane » De ce mi se strica telefonul?
De ce mi se strica telefonul?

De ce mi se strica telefonul?

Share Button

Cu totii stim ca momentul in care ni se strica telefonul, sau nu mai functioneaza la parametrii optimi, este unul din cele mai neplacute momente, si de fiecare data, se intampla tot atunci cand ne asteptam mai putin.

Ei bine, daca in cazul unor probleme care apar la sistemul de operare, sau probleme cu circuitele interioare, utilizatorul nu prea are vreo vina, dar pot sa fie si cazuri in care utilizatorul este principalul vinovat.

De ce ar fi vinovat utilizatorul? Din cauza faptului ca isi neglijeaza telefonul, si nu ii ofera protectie. In cazul in care dispozitivul ar fi protejat cu un geam de protectie al ecranului sau ar fi tinut intr-o husa protectoare, in cazul unui impact cu solul sau cu un alt obiect dur, telefonul ar fi protejat si ar avea foarte mari sanse de a ramane fara defectiuni.

Cele mai intalnite defectiuni cu care se intalnesc reprezentantii de la service, indiferent de marca si modelul telefonului ar fi urmatoarele :

Telefonul in cazul in care nu este protejat de o husa sau un geam de protectie al ecranului, in cazul unui impact se poate alege cu ecranul crapat sau spart. Inlocuirea display-ului sau a touchscreen-ului nu este o operatiune complicata pentru angajatii de la service, insa ar fi o cheltuiala care daca am fi mai atenati, s-ar putea evita.

Telefonul intra in contact cu apa sau cu alte lichide, fapt care afecteaza circuitele interioare ale dispozitivului. Multi utilizatori fac greseala ca incearca sa il deschida imediat sa vada daca le functioneaza dispozitivul, si vor sa il usuce cu uscatorul de par. Cea mai indicata varianta ar fi sa fie  luata jos bateria dar si cartela telefonului, si cautat un service de reparatii telefoane Bucuresti, unde se duca telefonul pentru o constatare si o eventuala reparatie. In nici un caz nu trebuie pus telefonul la incarcat daca acesta a intrat in contact cu apa sau oricare alt lichid.

Telefonul poate sa aiba probleme la incarcare, insa acest lucru se poate verifica. Trebuie verificata priza de unde se doreste incarcarea, dar si incarcatorul. Este posibi ca problema sa fie de la priza iar telefonul si incarcatorul sa nu aiba nici o problema. De asemenea este posibila si varianta in care telefonul este in regula iar problema sa fie la incarcator, precum si varianta in care incarcatorul este functional dar telefonul are o problema. Si in acest caz se recomanda ca telefonul sa fie verificat de catre specialisti.

Se poate intampla ca touchscreen-ul sa nu mai functioneze la parametrii normali deoarece nu se foloseste folie de protectie sau geam protector, iar telefonul este butonat tot timpul. Se recomanda ca telefonul sa fie prevazut cu aceste doua accesorii pentru protectie, dar si sa fie tinut intr-o husa.

Mai sunt intalnite si cazuri in care utilizatorul isi duce telefonul la reparat din cauza microfonului sau a difuzorului, sau din diferite alte motive.

La un service de asemenea se poate apela si in cazul in care sistemul de operare al telefonului functioneaza greu iar telefonul se blocheaza, unde se efectueaza o reinstalare a acestuia. De asemenea expertii de la orice service pot sa decodeze orice tip de telefon.

Sunt multe reparatii care pot sa fie efectuate intr-un service gsm, insa daca fiecare si-ar griji telefonul si l-ar folosi cu mai multa atentie, atunci si defectiunile ar fi mai putine.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*