Despre sculele necesare in tamplarie

0 Shares
0
0
0

Va vom prezenta in acest articol ce trebuie sa se afle intr-un atelier care are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului. O prima recomandare este sa nu va ganditi de la inceput sa umpleti atelierul cu scule foarte scumpe ci cu un loc in care sa le tineti si care sa se potriveasca si cu activitatea desfasurata.

Pentru a va putea desfasura munca in conditii optime si pentru ca totul sa fie bine este necesar sa aveti sculele potrivite amplasate in locurile potrivite.

Probabil ca ati aflat pe propria piele si din proprie experienta ca este cu mult mai utila dalta din otel cu o foarte buna calitate si foarte bine ascutita comparativ cu intreaga trusa de dalti care au o calitate indoielnica. Va recomandam sa cumparati si scule electrice pentru mesterit.

In cazul in care aveti loc puteti sa luati si scule necesare pentru tamplarie la un pret foarte bun dar si in cazul in care sunteti si constienti ca nu veti avea cum sa amortizati cu timpul investitia prin lucrari pe care urmeaza sa le faceti si de aceea va trebui sa va ganditi de mai multe ori inainte sa faceti acest pas.

De asemenea, sunt si firme producatoare de echipamente electrice de dimensiuni mai mici si care au un pret rational sau care sunt potrivite foarte bine in atelierele mai mici cum ar fi cele pentru miniaturile din lemn, ateliere artizanale sau pentru mobilier realizat la comanda.

Pentru atelierele in care se face mobila unicat se recomanda tot scule mici. Pentru a realiza piesele de mobilier in serie pentru ca pot sa apara uzuri ale masinilor este nevoie de o investitie mult mai mare. In aceste cazuri pot fi implicati mai multi angajati.

Pe o scara mai mica pentru persoane care incep abia acum activitatea de cioplit in lemn sunt necesare si unele scule importante care nu pot sa lipseasca. Indiferent de calitatea sculelor sunt necesare cutitele si daltele.

Sunt si lucrari pentru care veti avea nevoie de cutter sau de un cutit fin si bine ascutit si pentru altele veti putea folosi doar dalte. Sunt si diverse situatii in care puteti folosi in acelasi timp si dalte si cutite. Activitatea complicata intervine abia in momentul in care veti avea nevoie si de scule electrice.

Exista si scule electrice care nu trebuie sa lipseasca din atelierul in care se face prelucrarea lemnului.

Printre acestea se numara si un slefuitor de mana cu vibratii si acesta va ajuta sa finisati mult mai usor diverse suprafete in care nu aveti cum sa ajungeti cu o rindea de banc. In functie de forma pe care o are talpa slefutiorului aveti posibilitatea de a slefui pe la colturi si de asemenea este necesar sa schimbati cu usurinta benzile abrazive atunci cand este necesar.

De asemenea este important sa aveti si un ferastrau dotat cu o lama verticala si cu ajutorul caruia aveti posibilitatea de a taia lemnul dar si metalele. De asemenea puteti sa taiati circular in cazul in care lama e potrivita si dezavantajul este ca grosimea la care taiati se va limita la lungimea lamei.

0 Shares
1 comment
  1. Sunt tamplar de peste 20 de ani, o gramada de scule sunt necesare in tamplarie daca doresti sa iasa ceva extraordinar de frumos din „mana” ta.

Comments are closed.

You May Also Like