Evolutia acumulatorilor iPhone, pusa pe standby de catre Apple

0 Shares
0
0
0

Dupa succesul revolutionarii computerului personal cu iMac si a music player-ului cu iPod, in anul 2007, Apple a lansat, de data aceasta pe piata telefoanelor mobile inovatorul iPhone 2G, primul din generatia sa care incorpora integral majoritatea functiunilor sale intr-un ecran multi-touch.

Mai mult decat atat, noua aparitie electronica avea sa integreze trei produse intr-unul singur, functia de telefon mobil fiind completata de cea a unui iPod cu un touchscreen extins si a unui gadget care exploreaza proprietatile internetului.

Si acesta a fost doar inceputului, intrucat, timp de 7 ani, iPhone a evoluat in mod constant, de la an la an contribuind cu imbunatatiri in ceea ce priveste design-ul exterior, performanta sistemului de operare iOS si al procesorului, durata de operare data de acumulatori iPhone originali, diversitatea aplicatiilor, si altele.

In ceea ce priveste durata de incarcare a unui iPhone, se poate observa ca Apple nu a excelat niciodata intr-o imbunatatire notabila a acumulatorilor de la un model la altul. Bineinteles, depinde de modul de intrebuintare, astfel incat, judecand, de exemplu, dupa perioada in care un iPhone poate sta in standby pana la descarcare totala, modelul 2G atinge 300 de ore, spre deosebire de cele 250 inregistrate de ultimul model, 5s.

Totusi, realistic vorbind, un iPhone nu va fi niciodata pastrat in standby, altfel am vorbi despre bani aruncati pe fereastra. Frecventa folosirii unor acumulatori iPhone originali va consta in utilizarea lui in convorbiri (de la cele 5 ore vorbite ale modelului 3G la cele 10 ore demonstrate de iPhone 5 si 5s), internet browsing (un constant 10 ore intre iPhone 4 si 5s) sau music player (de la un modest 24 de ore la un constant 40 de ore).

Pe langa toate aceastea, utilizarea numeroaselor functii contribuie sistematic la un procent de descarcare din totalul bateriei. Cu toate acestea, chiar daca iPhone a venit de la an la an cu noi functii si noi aplicatii, avansand in tot ce inseamna rezolutia video, performanta procesorului sau camera foto, un mix zilnic echilibrat dintre tot ce are de oferit acest telefon mobil ar necesita incarcarea lui o data pe zi, indiferent de model.

Oferind o atentie sporita detaliilor tehnice, se poate confirma faptul ca iPhone 5s ar fi telefonul cu cea mai mare durata de activitate pana la descarcare totala. Este greu de crezut cum un telefon cu procesor de 1,3 GHz ar avea un consum diminuat fata de predecesoarele sale mai putin dotate, dar asta nu e tot. iPhone 5s este lansat pe piata cu un procesor aditional de putere redusa, M7, menit sa preia functiile care in mod normal ar uza ineficient procesorul principal.

In concluzie, este cert ca, in cadrul evolutiei diverselor modele iPhone, Apple a punctat mai mult pe viteza si performanta, decat pe durata de incarcare a bateriei, ceea ce ar putea fi un dezavantaj. Pe de alta parte, vorbim, totusi, de un telefon mobil multi-tasking coplesit de numeroasele functii pe care le poate indeplini si schimba cu o fiabilitate incredibila.

Asadar, perioada de descarcare a unui acumulator poate varia de la un utilizator la altul, de la o zi la alta, in functie de operatiunile pe care le desfasoara in cadrul unui iPhone. In orice caz, este clar faptul ca un acumulator iPhone original va avea o durata de viata mai lunga decat cei de la firme „fara nume”, iar unul dintre site-urile pe care poate fi gasit este www.magazingsm.ro .

0 Shares
You May Also Like
Ce-este-un-server-proxi

StiriCe este un server proxi?

In cazul in care ati lucrat intr-o retea care apartine unei companii mari cel mai sigur ati intalnit…