Noutati
Acasa » Telefoane » Galaxy S6 Edge Plus – design rafinat si performanta ridicata

Galaxy S6 Edge Plus – design rafinat si performanta ridicata

Share Button

Smartphone-ul Galaxy Note 5 a fost lansat o data cu Samsung Galaxy S6 Edge+. In timp ce a fost prezentat ca si varianta “phablet” a versiunii standard de Galaxy S6 Edge, S6 Edge + este fara doar si poate o varianta a lui Galaxy Note 5, cu specificatii aproape identice, cu exceptia stylus-ului si a functiilor asociate acestuia (ce au fost indepartate), precum si prezenta unui ecran care se curbeaza spre partile laterale.

Galaxy Note 5 nu a fost lansat in Europa, in favoarea marketingului singular pentru S6 Edge+, in aceasta regiune. Vice-presedintele pe Europa al Samsung Electronics, Rory O’Neill, a explicat ca aceasta decizie a companiei s-a bazat pe un market research profund, ce a aratat ca utilizatorii din aceasta regiune, privesc aceasta categorie de “phablet-uri” cu ecrane mai mari ca ale unor smartphone-uri normale, ca una orientata mai mult catre entertainment, mai degraba decat pe productivitate.

Daca esti in cautare de huse Samsung originale, cu garantie, cauta pe Accesoriigsm.ro!

Receptia device-ului.

Publicatia The Verge a complimentat constructia de foarta buna calitate a device-ului Galaxy Note 5, descriindu-l ca fiind un device mult mai “uman” datorita greutatii scazute, a varfurilor rotunjite, in comparatie cu Galaxy Note 4, pe langa display-ul mai mare, performanta ridicata si facilitatile in plus ale S-pen-ului.

Totusi, Galaxy Note 5 a fost criticat pentru restrictia la scoaterea bateriei, considerandu-se ca este inadecvata pentru un device ce a fost conceput pentru power-useri. Conform aceleiasi publicatii, Samsung a preferat sa lase in urma “excesivitatea conservatoare a vechiului Note” in favoarea dezvoltarii unui device mai “consumer-friendly”, cu cateva specificatii minore in plus, fata de fratele S6.

Cei de la Techradar au impartit opinii asemanatoare, cu un grad de pozitivitate ridicat, notand ca “sacrificiile pe care Samsung a ales sa le faca, pe care le-a considerat necesare, au meritat. Sunt mult mai multe lucruri care sa ne placa la acest device, decat lucruri care sa ne faca sa-l ocolim”.

Urmand lansarii oficiale, s-a descoperit faptul ca inserarea pen-ului in locul de stocare al lui Note 5, poate dauna printr-un damage permanent (de ordin fizic) adus mecanismului de spring, facand pixul sa devina intepenit la interior sau stricand efectiv senzorul ce detecteaza cand a fost scos pix-ul din lacasul de stocare.

Cei de la Samsung s-au autosesizat cu privire la aceasta problema si au adaugat un warning pentru acest tip de inserare, in manualul device-ului Galaxy Note 5, dar si sesizari “la vedere” pe amabalaj, pentru device-urile lansate la o data ulterioara descoperirii acestei probleme.

Incepand cu Ianuarie 2016, cei de la Samsung au declarat ca design-ul acestui mecanism a fost imbunatatit, pentru a permite ejectarea in conditii de siguranta a pixului, chiar daca a fost introdus in mod accidental necorespunzator, fara a mai cauza daune irecuperabile senzorului care detecteaza introducerea si scoaterea pen-ului din lacasul de stocare.

In primele 3 zile de la lansare, succesul acestor device-uri a fost unul “nebun”, Samsung reusind sa vanda peste 75.000 de unitati din seriile Note 5 si S6 Edge +, numai in Coreea de Sud, depasind cu mult ratele de vanzare ale modelelor anterioare, din anii precedenti.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*