Intretinerea trotinetei electrice in 7 pasi

0 Shares
0
0
0

Deplasarea zilnica la serviciu sau la scoala cu o trotineta electrica Ecoways este de cele mai multe ori sinonima cu libertatea. Insa exista cateva aspecte de care va trebui sa tii seama in ceea ce priveste buna intretinere a trotinetei, pentru a te bucura cat mai mult de ea. Iata mai jos 7 pasi esentiali pentru protejarea trotinetei.

Pasul 1. Atentie la baterie!

Exista doua tipuri de baterii folosite pentru trotinetele electrice – plumb sau litiu. Bateriile din plumb trebuie descarcate complet inainte de incarcare si au nevoie sa fie incarcate 100%. Daca vrei sa prelungesti la maxim durata de viata a unei astfel de baterii, gandeste-te cum sa iti calculezi cat mai bine traseele. Daca nu, iti poti procura o a doua baterie si sa alternezi astfel ciclurile complete incarcare/descarcare. Ia cu tine peste tot si a doua baterie, pentru a fi sigur ca nu ramai niciodata in pana.
Bateriile litiu, cele cu care sunt echipate cele mai bune trotinete electrice sunt foarte diferite. Ele au tendinta de a se deteriora atunci cand sunt complet descarcate. Ai grija de aceea tot timpul la indicatorul pentru baterie si nu o lasa sa coboare sub 15% inainte de reincarcare. Pe termen lung poti pierde din autonomie daca folosesti complet bateria din litiu prea des.

2. Foloseste surubelnita!

Obisnuieste-te sa strangi intotdeauna suruburile trotinetei electrice, mai ales daca simti ca ghidonul se misca in momentul utilizarii. Franele pot avea si ele nevoie de cateva surubelnite din cand in cand.

3. Intretinerea franelor iti confera siguranta

Cu ajutorul sfaturilor pe care le regasesti aici, vei reusi sa prelungesti durata de viata a trotinetei, dar vei putea sa iti protejezi si sanatatea. Daca auzi un zgomot metalic anormal in momentul franarii, inseamna ca e momentul sa te ocupi putin de frane. In functie de tipul de frane ale trotinetei, poti lua cateva masuri pentru a evita o surpriza neplacuta. Frana tambur trebuie reglata sau schimbata in cazul in care nu mai esti multumit de franare. Se recomanda verificarea sa odata la trei luni. Frana pe disc, care functioneaza cu placute de frana, trebuie si ea verificata imediat cum simti ca pierzi din puterea de franare. Daca este necesar vor trebui schimbate placutele. Frana electromagentica nu are nevoie de intretinere, decat daca se constata o anomalie.
Nu trata superficial franele trotinetei tale electrice! Si adreseaza-te intotdeauna unui profesionist pentru o verificare, curatare si reglare a suruburilor si franelor.

4. Nu uita de ulei

Nu uita sa folosesti in mod regulat ulei pentru cureaua de transmisie, mai ales daca vei constata vibratii anormale la puterea maxima.

5. Umfla cauciucurile. Este elementar si indispensabil

Pentru a evita surprizele neplacute legate de cauciurile incomplet umflate, nu uita sa ai mereu grija de starea lor. Poti face o verificare saptamanala a presiunii sau poti lua cu tine peste tot chiar si o mini-pompa in caz ca ai probleme atunci cand esti la drum. Vei putea masura astfel presiunea in pneuri si o vei putea adapta daca este nevoie, in functie de recomandarile producatorului trotinetei.

6. Nu abuza de apa

Te-ai gandit la o spalare? O idee foarte buna, insa nu exagera. Uita de spalatoriile auto si apeleaza in schimb la un burete sau o carpa umeda si curat-o singur. Nu toate trotinetele sunt egale cand vine vorba despre tratamentul cu apa. Asadar, verifica inainte sau dupa cumparare nivelul sau de etanseitate si mai ales daca trotineta ta electrica dispune de norma IP5.

7. Gaseste un loc bun pentru trotineta

Ultimul dar nu cel din urma pas: tine trotineta intotdeauna intr-un loc adecvat. In conditiile ideale aceasta ar trebui depozitata in interior, intr-un loc uscat si protejat de frig. Interesul este, evident, acela de a conserva durata de viata a bateriei, care este foarte sensibila la frig.

0 Shares
You May Also Like
Ce-este-un-server-proxi

StiriCe este un server proxi?

In cazul in care ati lucrat intr-o retea care apartine unei companii mari cel mai sigur ati intalnit…