Astazi piata de telefoane second hand reprezinta o alternativa foarte interesanta, daca vreti sa va cumparati un smartphone, dar nu aveti bugetul suficient pentru a achizitiona unul nou. Un telefon mobil nu mai reprezinta de foarte mult timp un accesoriu de lux. Astazi destul de multi utilizatori de telefoane mobile folosesc cel putin doua telefoane, daca nu chiar trei.
De aceea, marii producatori se gandesc sa lanseze cat mai frecvent noi telefoane mobile sau mai ales versiuni imbunatatite ale unor modele mai vechi. Stim bine ca telefoanele mobile clasice sunt mai ieftine si astfel accesibile tuturor clientilor. In schimb nu acelasi lucru se poate spune despre smartphone-urile mai scumpe pe care putini oameni si le permit.
Solutia acestora este achizitionarea unui smartphone de pe piata second hand. Bineinteles ca cei care apeleaza la asemenea metode isi asuma riscuri extrem de mari in comparatie cu cei care cumpara smartphone-uri noi, sigilate. Exista numerosi pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a evita neplacerile legate de achizitionarea unor telefoane second hand.
O prima regula este aceea ca nu trebuie sa cumparati un telefon fara a-l testa cu mana dumneavoastra. Internetul este plin de anunturi de vanzare pentru telefoane mobile, produsul putand fi expediat prin curier. Este bine sa evitati o asemenea propunere. Indiferent cat de bine arata telefonul vanzatorului in poze, nimic nu se poate compara cu evaluarea personala a acestuia.
Puteti astfel sa evitati eventuale neplaceri privind functionarea telefonului. In plus, in cazul in care identificati diverse defecte minore puteti negocia un alt pret mai mic, lucru imposibil daca il primiti prin curier.
Problemele care apar la diferite componente ale telefonului achizitionat le puteti apoi rezolva prin accesorii gsm.ro care va ofera toata gama de piese telefoane de care aveti nevoie pentru telefonul dvs.
O a doua regula este aceea ca inainte de intalnirea cu vanzatorul, sa aflati cat mai multe informatii importante despre telefonul respectiv. Prin urmare, daca aceste informatii nu sunt specificate in anuntul de vanzare, intreaba vanzatorul despre starea in care se afla telefonul, prin solicitarea unor poze recente, daca acesta mai este sau nu in garantie, daca are factura de achizitie, etc.
O alta regula de baza este aceea de a observa daca vanzatorul respectiv a mai vandut pe acel site produse si sa cititi comentariile celorlalti clienti. Aceasta este o metoda foarte buna de a depista vanzatorii corecti care isi respecta clientii si a evita intrarea in negocieri cu persoane care vor sa va pacaleasca.
O regula extrem de importanta este aceea de a cauta pe Internet si alte asemenea anunturi, pentru a vedea care este pretul sau corect. Exista un numar mare de vanzatori care, incearca sa vanda produse second hand la pret comparabil cu al unora noi.
Daca pretul va atrage si credeti ca telefonul vi se potriveste, abia atunci este bine sa stabiliti o intalnire cu vanzatorul. Daca veti respecta aceste reguli de baza veti obtine un telefon acceptabil la un pret accesibil