Noutati
Acasa » Web » Pentru ce se utilizeaza si ce rol au criptomonedele?

Pentru ce se utilizeaza si ce rol au criptomonedele?

Share Button

Criptomoneda este o moneda digitala, ceea ce inseamna ca este tranzactionata exclusiv online si nu are o forma fizica. Acest lucru este in contrast puternic cu monedele traditionale, care sunt de obicei bazate pe metale pretioase, cum ar fi aurul. Dar, in timp ce moneda fiat este generata de guvern sau de marfa, acest tip de bani virtuali este generat folosind tehnici de criptare. Programarea reglementeaza utilizarea si eliberarea criptomonedelor.

Tehnicile de criptare, in functie de cat de bine sunt programate, sunt ceea ce garanteaza valoarea si mentine procesul de incredere. Aceasta descentralizare inseamna ca guvernele, bancile si alte institutii financiare nu pot atinge acesti bani, cu exceptia cazului in care tara le interzice utilizatorilor sa il tranzactioneze.

Denumirea de “criptomoneda” este un derivat din criptografie, ca si in conversia textului obisnuit in texte inscriptionabile si criptare, care este procesul de transformare a datelor private intr-un cod pentru o securitate suplimentara.

Intr-un mod similar, contul dvs. de criptomoneda contine informatii confidentiale care sunt de nepatruns de catre oricine, precum si un proces de inregistrare care nu poate fi modificat dupa finalizarea inregistrarilor.

Pentru ce se utilizeaza Criptomonedele?

Criptpmoneda poate fi utilizata pentru o varietate de scopuri diferite, atat timp cat vanzatorul o accepta drept optiune de plata valabila. Iata cateva dintre lucrurile pe care criptomonedele sunt deja utilizate pentru ziua de azi:

  • Cumpararea si vanzarea de bunuri online;
  • Schimbarea monedei digitale pentru bani fiat;
  • Investitia in scopuri financiare pe termen lung;
  • Cumparand si tranzactionand-o pentru profit, iar multi proprietari de criptomonede se intreaba unde pot vinde criptomonede si bitcoin pentru a obtine un profit cat mai mare.

Criptomoneda poate fi de asemenea utilizata ca metoda directa de plata intre utilizatorii unei anumite criptomonede pentru a efectua o varietate de sarcini online. Acest lucru este deosebit de convenabil pentru cei care lucreaza (sau ar dori) sa lucreze de acasa. Din ce in ce mai multi freelanceri globetrotting incep sa accepte criptomoneda ca metoda de plata preferata – in special din cauza descentralizarii si libertatii pe care le ofera.

Dar inca de la prima intrare in ochii publicului, criptomoneda a obtinut o reputatie oarecum controversata. De ce este cazul, avand in vedere beneficiile sale mentionate anterior? Prin natura sa privata, criptomoneda poate atrage intr-adevar, ocazional activitate ilegala. Dar desigur, asa se intampla cu orice forma de succes de a face profit – ca sa nu mai vorbim de bani in general.

O buna intrebare de pus in aceasta privinta este urmatoarea: care este intentia criptomonedei prin proiectare? Creatorul Bitcoin a planificat cu siguranta criptomoneda sa ca o respingere catre institutiile financiare si guvernele puternic centralizate, care au influentat direct valoarea monedei.

Potrivit Investopedia, „banii fiat reprezinta o oferta legala, care exista doar pentru ca guvernul o sprijina, spre deosebire de banii sustinuti de marfa. Valoarea este decisa de oferta si cerere pe piata. Guvernul trebuie sa incerce sa mentina valoarea si sa reziste inflatiei, desi poate reduce valoarea pentru a imprima mai multi bani in perioadele de recesiune.”

Acesta este si cazul optiunilor de bani „virtuale” precum PayPal, Venmo sau Skrill. Aceste optiuni sunt „moneda digitala” din punct de vedere tehnic, dar sunt si blocate in moneda fiat.

Exemplu:

Nu ai 1.000 de monede PayPal – ai 1.000 de dolari daca locuiesti in Statele Unite. Valoarea este aceeasi si se schimba in functie de valoarea numerarului in tara. Cryptocurrency sta de la sine si nu are legatura cu nimic.

De ce ar trebui sa folositi criptomoneda?

Exista avantaje majore in utilizarea criptomoedei pe optiunile de bani virtuali cu bani fiat. Acestea includ:

Libertatea de cumparare

Ce este criptomoneda daca nu libertatea financiara completa? Cu criptomonede, aveti o libertate totala de „termeni si conditii” pe care ceilalti furnizori de moneda digitala insista. Doar citirea povestilor de groaza despre tratarea cu Paypal va aminteste ca utilizarea unui furnizor centralizat si comercial are un anumit risc.

In schimb, criptomonedele iti ofera libertatea si responsabilitatea de a-ti cheltui fondurile pentru orice serviciu ales. Acest lucru se intampla si in sens invers, deoarece oamenii il pot folosi pentru a va plati serviciile oferite.

Nu exista conflicte cu platile

Cu moneda digitala descentralizata, nu exista griji cu privire la activele inghetate sau la inversarea veniturilor dvs. din cauza solutionarii litigiilor. Toate tranzactiile sunt finale. Descentralizarea inseamna de asemenea, mai putine sanse de tranzactii frauduloase.

Anonimatul

Tranzactionarea online este sigura si anonima. Informatiile cheie private garanteaza ca portofelul virtual poate fi accesat in privat si ca tranzactiile sunt pastrate in secret si nu sunt monitorizate de catre o terta parte.

Este adevarat ca multe site-uri din portofel necesita acum un ID si o inregistrare pentru a incepe cumpararea / vanzarea de monede, deoarece tarile se prind de criptomoneda in scopuri fiscale. Dar tranzactiile sunt in continuare complet anonime si private.

Disponibilitate la nivel mondial

Criptomoneda este disponibil la majoritatea schimburilor la nivel mondial, cu exceptia cazului in care a fost interzis in mod specific. Pana in prezent, doar sase tari au interzis complet Bitcoin.

Criptomoneda este deosebit de utila daca tara in care domiciliati sufera o criza guvernamentala si schimburile de capital sunt oprite, dat fiind faptul ca va permite sa tranzactionati fonduri cu alti utilizatori fara limite sau granite.

Taxe mai mici de tranzactie

Care este costul pentru criptmoneda ca utilizator zilnic? Din fericire, taxele de tranzactie sunt foarte mici. De fapt, cu tranzactionarea criptomonedelor, va puteti astepta la costuri mult mai mici, in general, deoarece taxele de tranzactie nu sunt comisioane bazate pe valoarea totala. Pur si simplu sunt taxate de furnizorul de portofoliu Bitcoin si au un tarif plat foarte mic.

Disponibilitate 24/7

Tranzactiile criptomonedelor pot fi trimise prin e-mail sau SMS oricand doriti. De asemenea, va puteti stoca fondurile in timp ce nu sunteti offline, sigur ca informatiile private din perechea de chei sunt pastrate in secret. Odata ce transferati fonduri, nu trebuie sa fiti online sau sa platiti taxe de concediere, la fel ca la o banca.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*