Noutati
Acasa » Alte chestii » Rafturile din metal Pallet racking
Rafturile din metal Pallet racking

Rafturile din metal Pallet racking

Share Button

Utilizarea unor rafturi de tip pallet racking nu este o inovatie recenta in domeniul depozitarilor si a fost conceputa pentru prima data de companiile care aveau ca obiect de activitate stocarea si distributia de produse, pentru logistica si distributie in diferite domenii.

Pentru a putea intelege foarte bine tipul acesta de depozitare si  motivele pentru care acesta este foarte important in unele domenii de activitate va trebui sa tinem cont de doi factori foarte importanti.

Acestia includ drumul pe care se vor transporta si livra produsele la un nivel global dar si faptul ca aceste produse trebuie depozitate intr-un spatiu care in general este destul de limitat si preturile pentru a inchiria mai multe spatii pot sa fie uneori foarte mari.

Sistemele de rafturi metalice pentru paleti includ si rafturi metalice second hand, si sunt bazate pe un design care a evoluat impreuna cu modul de implementare si productie a placilor din lemn, care sunt baza pentru depozitarea marfurilor de cargo de foarte mult timp.

Baza din lemn a reprezentat punctul de plecare al paletilor si s-a introdus in primul rand pentru a proteja un cargo dar si pentru a optimiza posibilitatile si capacitatile de stocare si pentru a ajuta la un transport mai usor.

In mod natural aceste elemente au progresat in timp si s-au schimbat sau s-au adaugat mai multe materiale si mai multe designuri utilizate pentru procesul de productie de structuri pentru depozitare si stocare.

Modul de proiectare a evoluat atat de mult incat in prezent ofera un mod de functionare optim chiar si atunci cand paletii sau continutul lor se misca si de aceea s-a redus in mod considerabil timpul de manipulare dar si costurile.

Inca din momentul in care au aparut paletii, s-a atras atentia pentru nevoia de a se obtine transporturi sigure si protejate si aceste idei au intrat in atentia companiilor interesate in domeniul depozitarii.

De asemenea au fost dezvoltate si o serie de sisteme pentru paleti si s-au optimizat si paletii pentru a se obtine o capacitate mult mai mare de stocare cu scopul de a se minimiza costurile.

In cazul in care ne uitam cu atentie la sistemele pentru pallet racking care sunt disponibile si care sunt foarte mult utilizate in prezent vom putea observa si faptul ca modul de abordare este extrem de tehnic si la fel se intampla si in cazul modului in care sunt prezentate caracteristicile lor in functie de anumite standarde de siguranta dar si in functie de tipul de raft si de modul in care acesta a fost implementat.

Configuratia unui sistem pentru racking ce se alege in scopul de a depozita paleti si se va determina de catre un numar de mai multi factori esentiali care includ si accesul propriuzis la mediile de stocare, spatiul care este disponibil, modul de rotatie, volumul si greutatea.

Acesti factori sunt destul de importanti si se iau in calcul in momentul in care alegem sistemul care se potriveste cel mai bine in materie de asigurare a capacitatii optime de depozitare. Cel mai utilizat sistem este sistemul selectiv de depozitare.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*