Noutati
Acasa » Auto » Cum ne dam seama ca s-a defectat caseta de directie?

Cum ne dam seama ca s-a defectat caseta de directie?

Share Button

Una dintre cele mai importante piese auto este cu siguranta caseta de directie. Aceasta dirijeaza rotile sa se miste concomitent cu miscarea volanului. Datorita faptului ca este o piesa extrem de importanta, cum ne dam seama ca s-a defectat caseta de directie?

Defectarea unei astfel de piese poate pune in pericol viata soferului dar si a altor participanti in trafic. Aceasta problema trebuie remediata in cel mai scurt timp posibil si nu poate fi amanata!

Cum ne dam seama ca s-a defectat caseta directie?

Evident este ca atunci cand se defecteaza caseta, volanul devine foarte greu de manevrat. Pe langa asta, in momentul in care incercam sa miscam volanul se aud zgomote ciudate de la cutia de directie.

Un alt “simptom” pe care il are caseta de directie defecta este ca masina trage intr-o parte desi circuli pe drum drept. Scaderea uleiului din rezervorul acestei casete se petrece datorita defectarii acesteia. Cand efectuam viraje si directia merge greu, este un alt lucru care indica defectarea casetei de directie.

In timp ce masina este oprite, incercati sa miscati volanul in mai multe directii. Daca acesta se misca foarte usor, s-ar putea ca unele cuplaje elastice sa fie slabite.

Caseta de directie se strica din varii motive precum: condusul pe drumuri cu gropi, piatra cubica, pietris, sine de tramvai sau drumuri cu bolovani. Datorita impactul rotilor transmis in suspensii, in bieletele de directie si ulterior in caseta de directie, coloana de directie acestea isi manifesta efectele la nivelul volanului.

Miscarea usoara a volanului se petrece datorita servo directiei. Componentele servo directiei: pompa, caseta de directie, bileta de directie, burduful casetei, capul bara, rulmentul, filtrul de servo directie, roata, fuzeta, elementele montajului rotii si elementele coloanei volanului.

Ce facem cand se defecteaza caseta de directie?

Inainte de a trage concluzii, luati legatura cu un service pentru a va spune ce anume s-a defectat. Exista posibilitatea ca axul dintat sa fie defect sau orice alta componenta a sistemului de directie.

  • In primul rand, bineinteles ca va veti gandi sa inlocuiti caseta de directie cu una noua. Pretul este unul destul de ridicat, dar implica siguranta la volan.
  • Caseta de directie reconditionata. Acest lucru semnifica reconditionarea axului si ulterior inlocuirea rulmentilor. Daca sunteti in cautarea unei solutii pe termen mediu, aceasta este cea mai potrivita.
  • Caseta de directie second hand. Chiar daca nu sunteti pentru produse originale si aproape tot timpul optati pentru cele second hand, nu poate fi vorba si aici de o piesa de acest tip. Defectiunile s-ar putea sa apara mult mai repede decat va imaginati si veti ajunge sa platiti de doua ori pentru un singur produs.

Casetele de directie pot fi mecanice, hidraulice, asistate electronic sau electro-hidraulice. Este recomandata inlocuirea acesteia cu una de acelasi tip, noua si care sa nu prezinte defecte.

Totul trebuie sa se petreaca intr-un service autorizat, care prezinta garantie. Se poate sa gasiti si mecanici autorizati care sa va recomande casetele reconditionate, dar cel mai bine este sa optati pentru cele noi.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*