Noutati
Acasa » Alte chestii » Care sunt avantajele unei centrale termice in condensare?

Care sunt avantajele unei centrale termice in condensare?

Share Button

Daca ar fi sa alegem intre o centrala termica normala si o gama de centrale termice in condensatie, multi dintre noi poate ca nu am constientiza foarte bine diferentele. Acestea exista insa, iar specialistii sustin aceasta cauza, marsand pe ideea ca o centrala termica in condensare este net superioara uneia obisnuite.

Care sunt avantajele unei  centrale termice in condensare?

Inainte de orice am putea mentiona eficienta energetica. Aceasta este mult crescuta in cazul centralelor termice in condensare tocmai datorita pompelor cu care acestea sunt dotate. Materialele de cea mai buna calitate, finetea executiei si multitudinea de cunostinte investite in crearea unui astfel de produs au condus catre rezultate absolut uimitoare in ceea ce priveste aceste  centrale termice in condensare.

In plus, aceste  centrale termice in condensare au un grad redus de noxe emise in aer, deoarece utilizarea energiei de condensare este un proces superior arderii. De fapt, in aceeasi ordine de idei am putea spune ca aceste tipuri de centrale au si un randament mai mare decat centralele termice care folosesc arderea, randament care insumeaza  110%, fata de doar 95 % in cazul centralelor termice cu ardere. In plus, echipamentele folosite in cazul centralelor cu ardere sunt supuse uzarii de-a lungul timpului, in vreme ce aceste  centrale termice in condensare par a rezista cu mult mai bine acestui test, rezultatele fiind uimitoare chiar si judecand dupa aceeas perioada de uzura.

Din punct de vedere al consumurilor este cat se poate de clar ca o centrala termica in condensare va fi net superioara uneia normale, deoarece nu vor mai fi necesare resursele care sa intretina arderea. In plus vorbim despre produse de ultima generatie a caror durata pare sa fie si mult mai mare decat cea a centralelor uzuale, si anume 15 ani in cazul gamelor de centrale termice in condensare, fata de 10 in cazul centralelor termice obisnuite.

Sa nu uitam ca si estetica joaca un rol deosebit si desi nu foarte multa lume acorda atentie acestui lucru, producatorii de  centrale termice in condensare, isi dau interesul sa creeze produse cat mai atractive, astfel incat acestea sa se poata integra cat mai bine in peisajul caselor noastre. Mai apoi o astfel de centrala este eficienta chiar si in cazul sistemelor de incalzire mai putin conventionale, precum cazul incalzirii in pardoseala, lucru care poate fi bifat ca si avantaj in favoarea acestor  centrale termice in condensare.

Daca vorbim si din punct de vedere al pretului ei bine putem spune ca pretul unei astfel de centrale nu face altceva decat sa reflecte un nivel de calitate din cele mai ridicate. Chiar si in aceasta ipoteza aceste produse sunt mai mult decat accesibile, si tocmai de aceea magazinele de profil precum www.shop-einstal.ro aleg sa le introduca in gama lor de produse.

Acest magazin insa este cel care ofera cea mai buna oferta de pret la astfel de produse pe care le promoveaza deoarece cunoaste nevoia primordiala a omului de a avea caldura. Caldura poate fi obtinuta in multe moduri, insa aceste  centrale termice in condensare reprezinta in mod clar varful icebergului in domeniul incalzirii spatiului locuit.

Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publica.

*